Creeper

tisdag, mars 28, 2006

Danielsson, en man med nio liv?

Förra utrikesministern Laila Freivalds fick avgå. Blixtersättaren Bosse Ringholm lika så. En person kring statsminister Persson verkar dock ha nio liv att ta av innan han får försvinna, och det är hans närmaste man, statssekreterare Lars Danielsson.

Danielsson var den som i tillförordnad utrikesminister Bosse Ringholms ställe åkte ner till EU-toppmötet i bryssel i helgen och det var han som under KU-förhören ljög om vad han gjorde under annandagjul för drygt ett år sedan.

Danielsson har hamnat i skandaler innan. Om någon kom ihåg den misslyckade floppen med regeringens sydafrikaresa, så var han inblandad där, med ett rejält ansvar. Han har även ett antal misstänka skattebetalda krognotor, och nu även en lägenhetsaffär i bagaget. Inte bara det att det varit högst tveksamt vad han egentligen gjorde den 26 december 2004, men han har fått sitta kvar med fullt förtroende från Persson ända sedan dess. I helgen fick han till och med hoppa in i utrikesministerns ställe under ett EU-toppmöte.

Göran Persson kanske tycker att Danielsson är en man att lasta förtroende på. Jag är av en helt annan åsikt.

7 Kommentarer:

Blogger Saga Rosén sa...

Hehe, instämmer i allt du skriver. Ringer dig snart=)

28 mars, 2006 13:05  
Anonymous Slabbe sa...

Danielsson är gjord av teflon, ingen skit (kritik) som kastas på honom fastnar.

28 mars, 2006 18:56  
Anonymous Anonym sa...

Kanske Lars Danielsson har någon slags tumme i ögat på GP? - Något han - men inte vi vet? - Skulle inte förvåna mig - socialdemokratien ruttnar inifrån

29 mars, 2006 07:31  
Blogger Johanna Nylander sa...

Någonting är det i alla fall. Jag skulle tippa på att han ställt upp lite för många gånger för Persson/Ringholm att de inte vågar/kan sparka honom. Ringholm totalt suger på europapolitik, medan Danielsson kan. Dessutom så är det mycket lättare att skuffa undan saker eftersom att han är tjänsteman, och inte politiker.

29 mars, 2006 15:25  
Blogger Mikael M sa...

Skuffa? Jag gillar ordet, ett sådant jag aldrig själv vågar använda i skrift - är det inte finlandssvenskt? Hur som helst tror jag att L D är en halmstadkille från början- vissa undersökningar jag gjort tyder på det. Havsfågel, samma hölje för att stå ut md vind och regn. De kan flyga. De kan dyka. Inte så dåligt. Det finns få saker som biter på halmstadkillar, de skämtar bort det mesta. (obs jag är inte det själv i grunden)

30 mars, 2006 11:19  
Blogger Johanna Nylander sa...

Ingen aning, jag skulle nog tippa mer på hallänska då jag trots min finlandssvenskhet aldrig någonsin pratat finlänska. Har faktiskt ingen aning om var Danielsson kommer från. Men ska man gå på halmstadkillar så får du ju inte glömma bort att Bildt är det från början, och han passar definitivt inte in på din beskrivning. Och med tanke på att jag kommer från Halmstad från början så får jag allt lämna in ett stort försvar till alla mina manliga diton :)

30 mars, 2006 11:50  
Blogger Mikael M sa...

Det är sant, Bildt, är ett specialfall, - men nog har hans bitska kommentarer fått mig att, att..att.. i alla fall småle en o annan gång. Även i komedier brukar det finnas surpuppor. Men tack för din kommentar; dialektala egenheter är väl bara kryddigt.

30 mars, 2006 15:38  

Skicka en kommentar

<< Home