Creeper

måndag, mars 20, 2006

Lögnerna i rosenbad

Även om sanning ibland kan vara en definitionsfråga så är en ren lögn en lögn. Det är allt som oftast inte socialt accepterat att ljuga, av den enkla anledningen att vi vill kunna lita på folk.

På ett ställe i landet är det dock helt okej att dra rena skära lögner, och det är runt om och i sveriges regering. Göran Perssons närmaste man Lars Danielsson har gjort det, och nu även utrikesminister Laila Freivalds.

När det ligger så nära till hands bland en av de mäktigaste ministrarna och mest inflytelserika tjänstemannen, så kan man ju fråga sig hr det står till hos statsministern själv. Efter fjaskot med tsunamikatastrofshanteringen hade Göran Persson fullt förtroende för de båda. En statsminister som har förtroende för människor som fullt medvetet ljuger offentligt om känsliga uppgifter borde inte få sitta kvar själv ens. Inte bara Freivalds avgång borde krävas, utan även Perssons.

Men, så finns det väl de som tycker jag gör politisk sak av det hela, och bara utnyttjar situationen för att det är valår. Sorry att göra alla besvikna, men jag har svårt att ha något som helst förtroende på folk som ljuger, eller folk som medvetet backar upp och stöttar både lögner och lögnare. Man kan klart begå både ett och två och flera misstag, men att begå uppenbara lögner, inte erkänna dem, och att personernas ifråga chef också är gubben som styr landet, det är inte acceptabelt.

Det är maktmissbruk i sin fulla betydelse, och borde inte få fortlöpa alls.

2 Kommentarer:

Anonymous Lore sa...

Håller med till fullo, det har blivit allt för mycket det senaste. Man börjar undra hur mycket mer de har begravt.

21 mars, 2006 08:23  
Blogger Johanna Nylander sa...

Knappast lite heller...

22 mars, 2006 20:36  

Skicka en kommentar

<< Home