Creeper

tisdag, mars 21, 2006

Brist på logik hos Persson

Den blev en avgång för Freivalds. Inte så överraskande med tanke på att det krävts från flera olika håll. Tyvärr så är det ingen mindre än vice statsminister Bosse Ringholm som blir tillförordnad utrikesminister. Ringholm som har flertalet egna skandaler sköter inte sitt nuvarande jobb som EU-minister, utan skickar istället statssekreterare Lars Danielsson till Bryssel och mötena med de andra EU-ministrarna. En enda gång har Ringholm varit i Bryssel sedan han tillträdde som EU-minister.

Troligen så blir det någon annan till utrikesministerposten om någon vecka. Ringholm är bara tillförordnad. Bäst är nog det, för inte ens tsunamikatastrofsskandalen är någonting Ringholm kan komma obefläckad ut ur. Han var nämligen en av de som fick larm om tsunamin först, visar en undersökning som SR-ekot gjort.

Anmärkningsvärt kan ju vara att det är vetskapen om nedsläckningen av en SD-sida och inte tsunamihanteringen som gjort att Freivalds inte får sitta kvar. Hennes ministerstyre kommer i alla fall att gå till historien, för hon är den första i svensk modern tid som fått avgå från en ministerpost två gånger. Överlag kan man ju faktiskt fundera på hur Persson kunde ta in henne från första början, eller i alla fall inte tänkte om redan efter KU-förhören.

Men, logik är ingenting som vare sig den svenska regeringen, eller den svenska politiken är särskilt känd för, speciellt inte att handla efter det.

3 Kommentarer:

Blogger Krohnman sa...

Tja, jag vet inte, nedsläckningen av hemsidan (& lögnerna däromkring) står i direkt angrepp mot grundlagen - i ett normalt funtat land ska det få konsekvenser på en gång.

Jag tror iof inte att nedsläckningen som enskild företelse skulle varit skäl nog för hennes avgång - det är snarare många bäckar (floder) små.

21 mars, 2006 12:13  
Blogger Johanna Nylander sa...

Fast det dåliga tsunamihanterandet hade fått konsekvenser direkt i ett normalt funtat land också... Redan innan hon bröt mot grundlagen...

22 mars, 2006 20:36  
Anonymous Nils Forsberg sa...

Ja den svenska politiken är ologisk och det med valmanskårens medverkan. Det blir allmänfarligt om det slags tänkandet får fortsätta.

Innan det går för långt vore det logiskt att börja sansat offentligt samtal om logiskt tänkande i mening ett tänkande som inebär att ord inte står mot ord utan att för den skull likrikta personlighetsutvecklingen.

Det går om man vill tänka efter.

/NF

25 mars, 2006 19:02  

Skicka en kommentar

<< Home