Creeper

fredag, mars 17, 2006

Tillbaka efter bloggerstrul

Efter att blogger krånglat hela dagen och inte velat visa bloggen ens för mig, så är den nu uppe och fungerar igen. Någon som vet någonting bättre sätt (och mer stabilt) får gärna framföra det...

Snart helg i alla fall. Melodifestivalsfinalen kommer att följas bland vänner (och nybekantingar) i landets näst största stad i morgon kväll.

Några saker har hänt i landet i alla fall. Det känns på något sätt skönt att läsa att det inte bara är F! som är ett nystartat parti som har problem med att få ihop en bra och fungerande organisation. Piratpartiet har samma problem. Mer ledsamt är det dock om det bara är Junilistan som får tillräckligt stöd i höst. Junilistan är knappt en demokratisk organisation, eller har i alla fall ingen förankring landet runt, utan är istället bara en styrelse bestående av medelålders gubbar (okej, några kvinnor med, men fortfarande oldies).

En tingsrätt har ovanligtvist faktiskt förstått att det inte är okej att utnyttja tjejer. Maxstraff med utökning är domen mot en pappa som utnyttjat sin dotter under flera år. Inte en kul historia alls, men ett slut som i alla fall nästan är bra.

Någon som inte har lika bra koll är svenska spels VD. Han vill i dagens metro (s. 7) införa licens för spelföretag, och blockera alla andras IP-adresser. Jippie! Statlig censur av internet. Det som vi trodde bara fanns i Kina. För övrigt finns det liksom inte någon som helst poäng med ett statligt spelmonopol när det enda mål de har är att tjäna så mycket pengar som möjligt. Om man inte är för en planekonomi då.

För övrigt är årets Dreamhack den 17-20 juni. Datumen är till för att man ska kunna gå på kusinens (eller sin egen) student. Biljetterna släpps den 28e mars, och jag kommer vara där i år igen, rapportera om allt och inget, även om sommarens bloggningar troligen kommer bli mycket färgade av en valrörelse i övrigt.

3 Kommentarer:

Blogger Ola D Svedin sa...

Den allra bästa spelanalogin har expressens ledare stått för; ungefär den logiska konsekvensen av att främja folkhälsan med att vara störst på spel är att man då således också borde vara den största hallicken....

Staten skall tydligen alltid vara the biggest playa...

17 mars, 2006 20:15  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Ja, men Piratpartiet har inte divor som skriker och smäller i dörrar.

18 mars, 2006 20:07  
Blogger Johanna Nylander sa...

Är du verkligen säker på det?

19 mars, 2006 21:04  

Skicka en kommentar

<< Home