Creeper

måndag, november 28, 2005

Dreamhack; bland nördar och Natacha

Efter att ha spenderat dryga veckan på Elmiamässan i Jönköping, för att bygga upp, delta i och riva ner världens största datorfestival så känns det ändå rätt skönt att det är över. Det är en lite speciell situation att vara en av fem procent tjejer bland 7538 andra datornördar.

Det är inte på alla platser man kan sitta i timmar och diskutera trebokstavsförkortningar, spel eller lankultur, vara med om både DDR-SM och en av delfinalerna till NintendoSM, se Fatal1ty spela, beundra moddade chassin, titta på lagom fantasifulla tröjtryck, önska en låt i en webradiokanal, passa Natachas hund, köra telias rosa fyrhjuling, eller snacka skit med redaktören på det där spelforumet.

Å andra sidan så kallades platsen för sveriges största brottsplats av antipiratbyrån, och visst fildelades det i mängder, även om all fildelning inte alls är särskilt olaglig. Hubbar på över tusen TB låg ute, med olika slags innehåll. Nätet gick snabbt med upp till 7GB stor lina, och människor njöt av den otvugna atmosfären samtidigt som klistermärken med ett visst kassettband som döskalle klistrades på ett antal burkar, allt i en tyst protest mot första-juli-lagen.

Så mycket spelande blev det inte för min del, det hans helt enkelt inte med. För mycket trevliga människor, saker att upptäcka och saker att göra hann före. Spela kan man ju alltid göra hemma, medan kulturen runt om bäst upplevs i sällskap med andra.

1 Kommentarer:

Anonymous agaton sa...

Fasen också. Jag visste att jag missade nåt.. Men men, jag ska ju i alla fall på Lindaf i Linköping (CLoetta Center). Det lär också bli rätt stort..

30 november, 2005 20:58  

Skicka en kommentar

<< Home