Creeper

onsdag, november 23, 2005

Censur på väg in i spelvärlden

Nu vill justitiekanslern testa gränserna i dataspelsvärlden. Det är en importör av dataspel som står åtalad för att ha importerat spelet Postal 2 från Danmark. Spelet som har en åldersgräns på arton år, alltså bara säljs till vuxna, ska nu få en granskning i rätten av sina våldsscener.

Det handlar alltså om censur för vuxna människor. En lagstiftning vi som tur är inte märkt så mycket av, men som väl finns där, och nu riskerar att börja användas igen. För pappa staten vet ju bäst över vad vi ska få se och uppleva, hur mycket blod vi tål att se.

Sen kan man ju fråga sig om det är lämpligt att stämma just en leverantör av ett spel, dessutom en levarntör som inte skyltat med spelet utan bara tagit hem det på beställning, om man vill få fram ett pilotfall i frågan.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det verkar som JK bara ser Postal som en ny film (den som TV4 producerade), och ignorerar att det är till viss del är spelaren som avgör vad som händer.
Synd att leverantören inte verkar vara så intresserad av att försvara spelet, förhoppningsvis leder det till att det hela slutar i tingsrätten så vi inte får något prejudikat helt dikterat av JK.

23 november, 2005 23:03  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Vet någon var man kan köpa Postal 2 samt GTA: San Andreas med "Hot Coffee"?

28 november, 2005 00:21  

Skicka en kommentar

<< Home