Creeper

måndag, augusti 03, 2009

I P1 om politiska ungdomsförbund

I morse var jag med i P1-Morgon och debatterade politiska ungdomsförbund med SSU:s ordförande Jytte Guteland. Debatten var med anledning av den här ledaren, och programmet går att lyssna på här. Det är väl ungefär så sammanhängande det kan bli före klockan sju en måndagsmorgon.

Ett par kommentarer. Det kanske är en olycklig formulering från min sida om att partier skall "ta hand om" unga människor. Jag tror unga människor kan ta hand om sig själva. Däremot borde partierna ta till vara på ungas engagemang, och det är få av de etablerade partierna som gör det i dag. Det märktes inte minst i EP-valet, där de unga väljarnas röster gick till de två partier som varit bäst på att fånga upp, ge plats och och lyfta fram unga personer. Inte för att de är unga, utan för de har relevanta saker att säga.

Sen vill jag poängtera att jag har massvis med fantastiska erfarenheter från min egen tid i ett politiskt ungdomsförbund. Jag lärde mig oerhört mycket, lärde känna några av mina bästa vänner, och hade kul. Luf var (och är fortfarande) en fantastisk organisation. Det jag vänder mig mest emot är moderpartiernas behandling av ungdomsförbunden och slätstrukenheten som verkar drabba de som "fortsätter" in i partierna. Partierna måste släppa in unga (och äldre med för den delen) direkt och låta dem påverka politiken, utan omvägen i ungdomsförbundet.

Jonas Morian och Thomas Hartman är av en annan åsikt. Jag hoppas att fler vill diskutera ungdomsförbundens roll, partiernas förnyelsevilja och partipolitikens baksida. Det lär både partier och politik tjäna på.

---

Sedan sist har jag dessutom hunnit skriva två krönikor. En om prideinvigningen och heteronormen, och en om våld i samkönade relationer.

Etiketter:

1 Kommentarer:

Blogger Mikael M sa...

Kom fram till att jag måste skriva till Fråga Johanna. För några månader sedan hörde jag talas om att nu skall alla svenskar massvaccineras. Det innan man vet om vaccinet fungerar och vilka biverkningar det har. (Biverkningar: en bisats i den svenska vården.Det gäller bara att göra som sjuksyster i mottagningen säger, om man sen har ett syskrin fullt med piller. Nu skall man vaccineras dessutom)- OCH DET ÄR OBLIGATORISKT.
Det här måste vara en riktigt hård nöt att knäcka i din spalt. För det första talar vi här förmodligen om Årets Affärsidee, och det är ju bara fint om man kan tjäna pengar, det kan ju aldrig vara fel.
Vilken grej också för den mer eller mindre avreglerade och trasiga socialiseringesSverige som här kan få nytt bränsle. Alla skall! Ropen skalla! Nu har man en chans att återuppliva obligatoriet. (En godbit för ett nyvaknat (?) SSU?)
Det är ånyo något fräscht och obligatoriskt på gång i Sverige, när nästan allt annat fritt. ----
Nå, vilka är alternativen?
Något billigare hemligt vaccin kanske från forna öststaterna? Det går förmodligen bra med Placebotillverkningen på många håll, kanske köper man det sedan i god tro på närmaste fria apotek,som kanske inrättats på närmaste Statoilmack.
Kanske kan man ta vilken spruta som helst förresten - om man bara är ute efter Placeboeffekten.
Nej, jag tror att du rekommenderar att man tar det lugnt, tar en promenad, köper kanske en hygieniskt förpackad kexcoklad, kopplar av och ser på Robinson.

Raderna av snabbinkallade vaccinatörer, dem kan man smita förbi??
I dagens (tisdag) Metro, råkade Alexandra Pascalidou skriva och ge tummen ner;
"Katastrofologin kring svininfluensan som får oss att insjukna innan vi smittasts"

04 augusti, 2009 14:55  

Skicka en kommentar

<< Home