Creeper

fredag, juni 26, 2009

Barnreklam, Almedalen och pirater

- I går skrev jag ledarkrönika om barnreklam och nätet. Den går att läsa här. Konsumentföreningen har en kommentar i kommentarsfältet. Jag kommer dessutom blogga flitigt på Expressens ledarblogg - opinionsbloggen. Den går alldeles utmärkt att lägga till i RSS:en, och då får du läsa smarta saker från mina kollegor med.

- På söndag kväll sticker jag till Almedalen och stannar tills tidig fredag morgon. Hojta till om du är där, har ett tips på vad jag borde lyssna på eller tror jag missat en kul inbjudan...

- Missa inte Swartz inlägg om tv-länkar, sändningar och upphovsrätt. Veckans mest bisarra inlägg står Cecilia Wikström för, där hon öppet sörjer att inte få samarbeta med Piratpartiet...

Etiketter: , ,

4 Kommentarer:

Blogger Shaun sa...

När jag läst klart din expressenkrönika såg jag att många var väldigt kritiska.
Det där med barn är känsligt. Men jag tycker du har rätt i detta fall. Man skyddar inte barnen genom att skjuta upp reklambombardemanget.

26 juni, 2009 09:18  
Blogger Mattias Bjärnemalm sa...

Hej

Vi pirater har sammanställt ett antal seminarier som vi tycker verkar intressanta i en google calendar. Den hittar du här:

http://www.google.com/calendar/embed?src=rtb4kqaggo81ojgae6eqll5jn0%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Stockholm

26 juni, 2009 13:20  
Blogger Maria sa...

Hej,

Kanske nedanstående seminarium kan vara av intresse? För de som inte är i Almedalen sänds det via SU.se och det finns möjlighet att chatta och ställa frågor till panelen.

/Maria, Stockholms universitet

Måndag 29 juni kl 14-15.30, Almedalen

Teknikutvecklingen utmanar befintliga rättsliga normer, något som skapar medborgerliga spänningar och provocerar demokratiska värden. I debatten om fildelning aktualiseras både rättsliga och politiska frågor om exempelvis upphovsrätt, integritetsskydd och informationsfrihet. Hur kan vi bejaka teknisk utveckling och samtidigt stimulera kreativitet och investeringar? Behöver upphovsrätten förändras? Vilka förändringar kan ske på kort och lång sikt? Möt några av Sveriges främsta experter inom juridik och ekonomi som diskuterar hur frågan om fildelning kan påverka samhällsutvecklingen såväl nationellt som internationellt.

Medverkande:
Jan Rosén, professor i civilrätt
Daniel Westman, doktorand i rättsinformatik
Johan Axhamn, doktorand i immaterialrätt
Per Krusell, professor vid Institutet för internationell ekonomi och professor i ekonomi vid Princeton University
Göran Lambertz, Justitiekansler

Moderator: Jeanette Gustafsdotter, vetenskapsjournalist, kommunikationschef Studieförbundet näringsliv och samhälle (SNS)
Moderator på nätet: Richard Gatarski, ekonomie doktor, www.weconverse.com

Direktsändning och chatt fildelning 29 juni kl 14 via http://www.su.se

27 juni, 2009 14:32  
Blogger Mikael M sa...

För att knyta in till Reklam - barn; allting är relativt, till och med gnället. Har upptäckt att ibland är reklamen (i TV) bättre än än programmet...en nivå man kan hitta hos TV 5, 4 och 3. Klart, vistas man på dessa frekvenser länge upptäcker man att reklamfilmerna kan vara små mästerverk,... något att se fram emot och se om och om igen.
Barn kan också tycka att det är kul. Där kan man vistas, hela familjen, hur länge som helst.
Det är kul med marknad. Alla attraktioner verkar jättepedagogiska.

29 juni, 2009 13:53  

Skicka en kommentar

<< Home