Creeper

söndag, maj 31, 2009

Summering av en torr partiledarduell

Partiledarduellen avslutades med en dos Sahlinlogik om att Alliansen borde ge Saab och Volvo pengar istället för att genomföra skattesänkningar.

Annars var det en torr debatt med förutsägbara frågor och ämnen. Det tenderade att bli lite intressant när patientrörligheten kom upp, och när programledaren försökte ställa Sahlin mot väggen om Ulvskogs uttalanden om fri rörlighet. Det gick ju sådär, inte ett ord om Ulvskogs jämförande mellan lettiska byggarbetare och organiserad människohandel, och ett mjäkigt bortdravlande från Sahlinhållet.

Jag har svårt att tro att en enda väljare där ute övertygades om vare sig Sahlin eller Reinfeldts insatser. Debatten lyckades att dra upp frågor som i alla fall till viss del avgörs i parlamentet, men det var snarare femton minuter politikbyråkratiska än frågor som skulle kunna engagera nya väljare, eller kom med någotning nytt utöver det de allra flesta redan visste.

Trist, för de hade ju faktiskt chansen.

Etiketter: ,

3 Kommentarer:

Anonymous Ung och arg... sa...

Pinsamt bara att Reinfeldt tror att det inte går att nå unga väljare. Det går, om man har en politik som berör frågor som unga tycker är viktiga... Inte bara orealistiska skattesänkningar och patientrörlighet.

31 maj, 2009 22:21  
Anonymous Anonym sa...

Bra sammanfattning!

Re: Ung och arg...

Min framtid är viktigt, det är därför som det för mig spelar roll hur Sveriges ekonomiska situation ser ut om 5 och 15 år. Jag vill ha jobb och ha möjlighet att jobba inom lönsamma bolag med god statlig service. Skatten är där mycket viktig samtidigt som statliga budgetunderskott spelar stor roll. Sahlin visar förakt inför det faktum att vi tappat c:a 15% av våra exportinkomster och vad allt det medför för såväl minskade intäkter som ökade utgifter för staten.

Vad du triggar på är inte strategiska mål, det är taktiska saker som händer här och nu. Äldre människor har en tendens att i många fall bortse från nyckfulla svängningar och se på längre sikt. Unga är mycket mer taktiska i sina val och mindre strategiska. 1 kr i min hand imorgon är bättre än 3 kronor i min hand varje månad med start om 2 månader är vad ditt lilla inlägg utstrålar.

01 juni, 2009 03:10  
Anonymous Anonym sa...

Svenne i SD var bäst!

Han skulle ensam kunna knocka MS och FR med ett enda slag.

MVH Hamid Bale

03 juni, 2009 23:11  

Skicka en kommentar

<< Home