Creeper

måndag, oktober 06, 2008

Djur och rättigheter

Djurens rätts Alexandra Leijonhufvud replikerar Per Gudmundsson angående djurrätt och tidelag:
"Djurens Rätt anser att vi bör erbjuda dem en tillvaro som utgår från deras moraliskt relevanta egenskaper. En kalv behöver ha tillgång till sin mamma och samma gäller för en kyckling, för att ta två exempel."
Är det bara djurmammorna som skall få träffa sina barn, eller vad hände med kvigornas rätt till att träffa sina pappor...?

Etiketter:

4 Kommentarer:

Anonymous Jessan sa...

Nu kan ju ditt inlägg ha ett drag av ironi, men jag skriver ändå. Gissar att Djurens Rätt grundar det på vad forskare _hittills_ vet om kalvars behov (t ex av dimjölk, en gren där män av nästan alla arter hittills varit svaga i). Nu kan ju de resultaten vara färgade av de könsmaktsstrukturer som etologer också omfattas av. Men until that day, så vore det väl bra om ungen får tillgång till åtminstone en förälder istf som idag ingen alls. Eller?

07 oktober, 2008 16:40  
Anonymous stefan hallgren sa...

Jag skulle tro att det finns en ganska stark korrelation mellan samhällen som behandlar djur väl och samhällen som behandlar människor väl, och omvänt. Jag kanske uttrycker mig lite flummigt här, men låt mig säga såhär då: jag tror inte att historiska samhällen som har haft människor som slavar har behandlat djuren bättre för det.

08 oktober, 2008 07:42  
Blogger Alexander sa...

Stefan: Jag åkallar Godwin här och säger Hitler... Detta angåeende "Jag skulle tro att det finns en ganska stark korrelation mellan samhällen som behandlar djur väl och samhällen som behandlar människor väl, och omvänt." och Hitlers djurlagar. (Och ja, jag vet anledningen till den hårdare lagstiftningen så du behöver inte undervisa mig...

Johanna: Faaan vad jag saknar bloggandet... jog är nog snart tillbaka :)

17 oktober, 2008 20:34  
Blogger Johanna sa...

Alexander, kom tillbaka! Vi saknar dig!

17 oktober, 2008 22:25  

Skicka en kommentar

<< Home