Creeper

söndag, september 21, 2008

2,5 miljoner för vänstersolidaritet

ESF (European Social Forum) här i Malmö lider mot sitt slut, och många har vädrat sina åsikter om evenemanget, inte minst med tanke på de polisinsatser (och brist på dem) som genomförts under helgen.

Personligen gillar jag inte att kommunen lagt två och en halv miljon på arrangemanget, men jag tycker å andra sidan inte att kommunen skall lägga pengar på den här typen av evenemang alls, oavsett om det handlar om ESF, Rotarykonvent, idrottstävlingar, Malmöfestivalen eller andra stora grejer som borde kunna bära sina egna kostnader. Att upplåta tomma lokaler eller parkplats är en annan sak.

Med det sagt, är jag faktiskt en smula avundsjuk på vänstern och den stämning som ESF lyckats uppbringa i stan under helgen. Musik i vartannat gathörn, intressanta seminarier, och en smula romantiserande syn på världen. Borgligheten har någonting att lära här. Att det sen kan verka en smula för högt i tak när LO har seminarium jämte grupper som vill legalisera kokain eller försvarar FARC, slår bara tillbaka på ESF:s trovärdighet.

Själv tycker jag det höga taket är intressant, och tycker det visar på lite yttrandefrihet och öppenhet i praktiken, även för ämnen som är politiskt inkorrekta, och frågor där jag har helt motsatt åsikt. Dock är det synd att det just är vänstern som definierar de sociala frågorna, när det finns både liberaler och konservativa som lätt skulle enas med vänstern i frågor som rör just social rättvisa.

Människovärde, integritet och rättvisefrågor går faktiskt att ena med ekonomisk frihet.

---

Alliansfritt Sverige, Fredrik Malm, Peace, Love and Capitalism, Pophöger, Johan Norberg, PJ, Johan Ingerö, Dibbuk, Tenghammar, Svensson, Arvid Falk, och många fler har också skrivit om jättekonventet.

Etiketter: , ,

7 Kommentarer:

Blogger Alltid varför sa...

Kokablad, inte kokain.

21 september, 2008 16:48  
Blogger S R LARSON sa...

Om det verkligen intresserar dig att hoja taket inom borgerligheten kanske du ska borja med att fraga dig hur det kan komma sig att det inte finns nagra libertarianer i moderaterna langre. Jag vet att de finns, till och med inom moderaternas riksdagsgrupp, men de haller tyst darfor att det ar sa lagt i taket i Alliansen.

Varfor ar det sa lagt i tak i Alliansen? Jo, darfor att ni alla har blivit latt-sossar. Ni vagar inte prata om de verkligt viktiga fragorna, som varfor Sverige ska ha varldens hogsta skatter, exempelvis.

21 september, 2008 22:39  
Anonymous röd vänster sa...

Vari ligger skillnaden om staten tar 68% av min lön i skatt eller om en privat arbetsgivare sänker den men motsvarande summa...

22 september, 2008 11:39  
Blogger S R LARSON sa...

rod vanster,

Skillnaden ligger i att om arbetsgivaren inte vill betala ut den delen i lon till dig talar du om for honom att om du inte far en loneforhojning sa slutar du. Samma ultimatum kan du inte stalla till nagon som satter dig i fangelse om du inte betalar.

22 september, 2008 16:30  
Blogger Rookie sa...

Sist jag kollade hade inte Sveriges högsta skatter, det hade Danmark...

23 september, 2008 01:58  
Anonymous ljuslila sociallibertarian sa...

s r larson: ok, du har övertygat mig! Fr o m nu ska jag pusha för marknadsekonomi.

23 september, 2008 09:33  
Anonymous arthur sa...

> Människovärde, integritet och
> rättvisefrågor går faktiskt att ena
> med ekonomisk frihet.

De kan inte förenas med något system som saknar ekonomisk frihet.

23 september, 2008 22:34  

Skicka en kommentar

<< Home