Creeper

måndag, september 29, 2008

270 kronor i sjön

Dagens citat:
"Dessutom är studentkåren i Malmö en ganska röd kår. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden studentkår, men så länge jag har varit engagerad blåser det snarare vänstervindar än högervindar. Folk trivs bra med den struktur som vi har idag. Och det är svårt att driva blå politik om man representerar en så pass utsatt grupp som studenter. " - KristofferArvidsson, ordförande i kåren på Malmö Högskola. Min fetstil.
Den här organisationen är jag i lag tvingad att betala 270 kronor till nu i månadsskiftet för att få fortsätta studera på Malmö Högskola. Hur går jag ur?

Etiketter: , ,

18 Kommentarer:

Anonymous Marcus Friberg sa...

Varför inte engagera dig och försöka få kåren att sträva i en annan politisk riktning? :)

29 september, 2008 16:24  
Blogger Johanna sa...

och legitimera ett system jag inte vill vara med i? nej tack. Jag har gjort min kårpolitiska del redan utan att syssla med låtsasdemokrati där man säger sig företräda människor som inte har något annat val.

29 september, 2008 16:27  
Anonymous carl sa...

Det har sagts att Malmö gick ur en viss nationell organisation för att den var för höger...

Anfall är ibland bästa försvar, men den viktigaste förhoppningen i sammanhanget är 1 juli 2010 (och om det sviks, ja, ja, då...)

29 september, 2008 17:37  
Anonymous Henrik sa...

Två borgerliga politiker sköt effektivt förslaget om att kårtvunget skulle upphöra i sank i mars 2006. En moderat och en folkpartist. That's why.

29 september, 2008 18:38  
Blogger Johan Folin sa...

Det är lite bättre om man pluggar i Lund i alla fall. Läser man ekonomi och statsvetenskap kan man välja mellan samhällsvetarkåren och lundaekonomerna. Samhällsvetarkåren är värdelös och lundaekonomerna är den billigaste i stan. Jag har gjort mitt val.

29 september, 2008 18:43  
Anonymous henrik sa...

Men i Lund tvingas du inte bara tillhöra en kår utan även en nation. Ni som är aktivt följer politik och har er tillhörighet på den borgerliga sidan kanske vet om det finns några planer från alliansen att skippa tvånget? Det hade varit högst välkommet.

29 september, 2008 19:34  
Anonymous Anonym sa...

Tvång och demokrati, vilken komplex blandning.
Vi är studenter och våra studier samt den energi de kräver ska räcka för att kunna få ut våra betyg.

29 september, 2008 21:32  
Blogger Johanna sa...

Man borde avskaffa direkt, och sen kan de/den som vill syssla med kårverksamhet göra det. Det är ju inte så att högskolor och universitet skyr studenter som pesten och över en natt kommer genomföra reformer som försämrar för oss.

Under alla mina år av engagemang i skolor etc. finns det ett sätt av påverkan som slagit allt annat. Det är att snacka med berörda personer direkt. Inte gå via ombud eller föreningar.

29 september, 2008 21:55  
Blogger Danni sa...

Jag hörde en gång ett rykte om grundlagsstadgad negativ föreningsfrihet i det här landet, men det var bara en viskning.

Det sägs också att ärendet om just studentkårerna har prövats av grundlagsutskottet och bedömts inte vara i strid mot denna påstådda föreningsfrihet.

Jag säger bara: Bah, humbug.

29 september, 2008 23:18  
Anonymous Anonym sa...

Skippa och pröjsa helt enkelt!

Det gjorde jag, och jag fick ändå ut min examen. Vet inte vad dom har för system därnere i lill Danmark men vid MDH skötte/sköter vi all registrering själva. Jag betalar inte heller TV avgift men fick ändå ett första handskontrakt i centrala E-tuna utan problem.

Annars kan du pröva med att ockupera kåren tillsammans med några högerpolare (i annat fall så finns det gott med nassar och invandrare vilka bruka gilla sådana aktiviteter)och kräva att de ställer om systemet.

/Johan K

30 september, 2008 04:37  
Anonymous Anonym sa...

Tyvärr till alla er som hade hoppats på att kårobligatoriet skulle avskaffas från år 2010. Det blir inte så. Folkpartiet och särskilt Lars Leijonborg som är högskoleminister väljer att svika studenterna i den här frågan och låter tvånget fortsätta. Det är vidrigt men sant. Den här nyheten kommer att officiellt släppas inom den närmsta tiden, men information finns på studentliv.se

/Dexter

30 september, 2008 11:57  
Anonymous Anonym sa...

Dexter

Du ser, det är ingen skillnad på de vissna röda rosorna och blåklintarna. Inte ens SD som jämnt klagar över byråkratin i Sverige vill avskaffa detta. Tur man slutat plugget men tycker synd om er andra. Hoppas Johanna utvecklar ett dataspel där man kan kasta ruttna ägg och äpplen på Lejonkungen.

/Johan K

30 september, 2008 20:56  
Blogger Hanna sa...

Fråga Cecilia Wikström ;o)

01 oktober, 2008 13:25  
Blogger Peter sa...

Betyder det här att du nu betalt in avgiften? :-)

01 oktober, 2008 18:33  
Blogger Mikael M sa...

Gå ur? Du är i Skåne.

02 oktober, 2008 13:23  
Anonymous enheduanna sa...

Kåren är en lekstuga för typer av vilka några senare blir yrkespolitiker.

Om det vore frivilligt skulle vi med säkerhet få en bättre studenkår. Obligatoriets funktion är bara att kåren skall kunna bete sig illa utan att förlora medlemmar. Vore det frivilligt kanske vi till och med skulle få flera konkurerande kårer.

Nu är kårfunktionerna bara kennel för uppfödandet tyrannvalpar.

09 oktober, 2008 07:33  
Blogger Tuneld sa...

Är det inte så att det är just de röda som gjort studenter till en utsatt grupp?
Skönt att vi lever i ett fritt samhälle där du måste betala till kåren för att få ut dina betyg.

15 oktober, 2008 01:27  
Blogger schmut sa...

min personliga favorit var när de malmökåren kallade luther kings tal för kuriosa.
det har varit lite svårt att ta dem på allvar efter det.

15 oktober, 2008 10:30  

Skicka en kommentar

<< Home