Creeper

torsdag, augusti 30, 2007

Missa inte....

...Birgitta Ohlssons debattartikel i dagens SvD. Om Zimbabwe och det helvete som pågår där.

och vilken annan riksdagsledamot bedriver ett sånt engagemang?

Etiketter:

2 Kommentarer:

Anonymous Sergej sa...

Birgitta "Mediahora" Ohlsson är bara den senaste i raden som driver på för ytterligare ett illegalt regimskifte i ett land vars motstånd mot den nuvarande världsordningen man inte gillar. Det kanske är Ohlsson själv som skulle ställas inför rätta?

För övrigt är det britterna gjort i Zimbabwe ett brott mot mänskligheten. Vi behöver ett nytt finanssystem. Skriv av de skulder som redan betalats många gånger om. Slopa IMF och Världsbanken i deras nuvarande former, och inför en värld av suveräna nationalstater, där långfristiga krediter kan ges för industrialisering och infrastruktur. Då skulle de nödvändiga landreformerna fungera fullt ut, och Afrika skulle kunna utrota fattigdom på en till två generationer.

Att verka för motsatsen, dvs. att bibehålla ett kolonialt system där människor behandlas som boskap och ungefär 50.000 afrikaner dagligen dör, är sannerligen ett brott t.o.m. värre än dem för vilka man dömde nazister i Nürnberg.

30 augusti, 2007 18:52  
Blogger magister nyman sa...

Som jag redan tidigare nämnt på min blogg så är Birgitta Ohlsson den mest lämpade personen för att bli utrikesminister. Ingen annan svensk politiker visar upp ett sådant engagemang, och en sådan förmåga till självständigt tänkande och analys.
Däremot är jag inte lika förtjust i hennes åsikter i inrikespolitiken, men jag respekterar absolut hennes integritet och oräddhet.

31 augusti, 2007 21:48  

Skicka en kommentar

<< Home