Creeper

fredag, februari 16, 2007

Vad hände med Federley och liberalismen?

Jag såg det för ett par dagar sedan, och förstod det inte riktigt förän de tackade nej till medverkan på lördagens demonstration, men hur kan egentligen Federley som ordförande för CUF gå ut och vara nöjd med lagförslaget a´la FRA?

Salladsbarer i all ära, men hur mycket maffiametoder facket än använder, så tycker mina liberala öron att statlig massavlyssning av e-post och telefonsamtal är betydligt större och allvarliga saker att protestera mot.

Den liberala rösten räckte visst inte så långt ändå, stureplanshöger i all ära.

Etiketter: ,

7 Kommentarer:

Blogger Federley sa...

Johanna, jag var tyvärr bokad på annat jobb i lördags. Sedan vad ghäller den kommande proppen har vi ingen aning om hur den kommer att se ut. Det jag ville få fram var att det är en klar förbättring. Den här diskussionen är absolut vare sig klar eller avgjord.

16 februari, 2007 10:03  
Blogger Johanna sa...

Men cuf är väl inte med på någon av demonstrationerna? Och hur än proppen kommer se ut i sin slutversion så är det väl ingen tvivel om att vi kommer ha massavlyssning av utlandssamtal och i princip all e-post (och ev. IM-konversationer)?

Du lyckades i alla fall låta som att du (och cuf) tyckte förslaget var bra, men i annat fall så hoppas jag på din (och flera andra ledamöters) röst emot förslaget när det väl ligger för riksdagen.

16 februari, 2007 11:41  
Anonymous Anders Gardebring sa...

Min röst hamnade på centerpartiet för första gången i år (tidigare har fp fått den) men som det ser ut nu känner jag mig mest politiskt hemlös. Inte ens centerpartiet/cuf verkar vilja stå emot det här förslaget.
Enligt en kommentar som Rick skrev hos mig så svarade cuf, angående frågan om medverkan på demon följande:
"vi är överens om att man bör genomföra förslaget och se hur det går, och om det missbrukas kan man ta bort det."
Jag har läst större delen av förslaget, och hur CUF kan säga ja till det ter sig för mig smått surrealistiskt.

17 februari, 2007 02:41  
Anonymous Anders Gardebring sa...

..förra året skulle det stå såklart.

17 februari, 2007 02:42  
Anonymous Oscar Swartz sa...

Ja, jag blev oerhört bedrövad av att först idag inse att Federley är för denna lag. Jag hoppas att han bara inte insett den fulla vidden av vad som är på G och vaknar upp. Vad är det för liberal?

17 februari, 2007 21:21  
Anonymous Anonym sa...

"A battery of measures have been announced in the First and Third Pillars, related to the Schengen Information System and other measures, which are aimed at a substantial increase in surveillance of the citizen, his or her movements, statements, actions and activities. At the same time, the protection of the citizen from wrongful use of his or her personal data has lagged very substantially behind for instance, the continuing blockage of the Third Pillar Framework Decision on data protection." http://shop.ceps.be/BookDetail.php?item_id=1460 (se "download PDF for free" till höger)

Frågan är om Sverigeär ett av länderna som blockar Data Protection Framework Decision (DPFD) i rådet. En av de hetaste frågorna är om dataskyddet ska omfatta inte bara mellanstatligt informationsutbyte utan även nationell data. FRAs förslag måste jämföras med vad europeisk lagstiftning kommer att säga på detta område.

Kanske är det just därför FRA pushar så hårt?

18 februari, 2007 19:38  
Blogger Lord Metroid sa...

Jaha... Ja hela detta visar exakt vad centern står för. Det blir Klassiska Liberala partiet för mig i fortsättningen!

19 februari, 2007 09:14  

Skicka en kommentar

<< Home