Creeper

onsdag, oktober 11, 2006

En liten jämförelse

För att bli president i USA så måste du vara född i landet, vara över trettiofem år och bott där sammanhängande de senaste 14 åren.

För att bli minister i Sverige så får du inte betalat någon svart, struntat i att betala tv-licensen och helst inte betala en toblerone med företagskortet (som du sedan betalar tillbaka).

---

Personligen vill jag inte ha ministrar som ljuger. Men i både i Borelius och Stegö Chilòs fall verkar tummandet på sanningen bero mest på att det i vårt nymoralistiska Sverige inte är okej att vara offentlig politiker om du inte är en perfektionistisk helyllemänniska...

Nu behöver det inte vara något fel på perfektionistiska helyllemänniskor, men det är långt ifrån alla som är det, och varför ska då en regering bestå av en samling sådana?

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Cecilia Stegö Chilo valde att inte betala tv licens av ideologiska skäl, hon säger även att hon gärna ville bli åtalad för "licensskolk", alltså har hon inte gjort något misstag i den meningen som du syftar på Johanna (att man bara är männsklig och kan begå fel.) Cecilia valde helt enkelt att skita i att betala.

11 oktober, 2006 14:34  
Blogger Peter sa...

Det är inte vad de gjort som gör att de springer gatlopp just nu, det är för de totalt misslyckats med att vara ärliga med varför de gjorde det.

Dock, hade Cecilia Stegö Chilo varit ärlig om oviljan att betala tvlicensen så hade hon inte varit kulturminister idag. Och på grund av den här affären så kan hon om hon sitter kvar få svårt att skära ner SVT/SR.

Så det blir nog fortsatta melodifestivaler i SVT... :(

11 oktober, 2006 15:40  
Blogger Elias sa...

Jag tycker Stegö-Chilo och Borelius hade kunnat vara mycket mer offensiva. Läs vad Johan Norberg skriver: What the ministers should have said

11 oktober, 2006 19:45  
Anonymous Slabbe sa...

Hela valrörelsen hörde vi från Alliansens läger: fuskare ska stoppas. Nu när tre fuskande ministrar blivit avslöjade ska det bli intressant och se vad som händer...Nymoraliseringen har fp själv varit med och skapat.

12 oktober, 2006 22:06  
Anonymous tänk sa...

Att inte betala skatt när man har hög inkomst och har råd med detta är både klantigt och själviskt. Det verkar som borgarna har glömt att det finns folk som inte tjänar 50000 kr i månaden och därmed inte har råd att betala läkare, eller är det så att du vill ha som i USA där det finns miljontals som får förlita sig välgörenhetssjukhus och som inte har tak över huvudet?
Vill vi att folk ska arbeta för 40 kr per dag bara för några rika vill kunna köpa en till mercedes?

14 oktober, 2006 11:16  

Skicka en kommentar

<< Home