Creeper

lördag, februari 02, 2008

Om Britney varit man...

Tycka vad man vill om Britney Spears och hennes problem med både alkohol, droger och barn, men vilken manlig rockstjärna har blivit omyndigförklarad över en helg?

I synnerhet där pappan har fått rätt till alla hennes tillgångar under tiden.

Hennes manager kan få vara ett stort girigt as, och det är kanske en god tanke från domstolen att Britney skall skyddas, men hade det verkligen hänt om hon varit man?

Vilken manlig rockstjärna har fått skuld i media för att han inte klarar av att ta hand om en unge? Var är rubrikerna om att Pete Doherty inte klarar av att ta hand om sin femåriga son Astile? När blir han omyndigförklarad?

Nu har han visserligen avtjänat ett par perioder i fängelse för drogrelaterade brott, men omyndigförklarad?

Det ska det visst en Britney till.

---

Om det nu är så att det finns en rad manliga pop/rockstjärnor som blivit omyndigförklarade, så får ni gärna rätta mig i kommentarsfältet. Tills dess tror jag tyvärr min tes stämmer...

Etiketter:

11 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Leave Britney alone!

02 februari, 2008 16:32  
Anonymous Anonym sa...

Det handlar inte om en kön i det här fallet, utan om att rädda liv!

02 februari, 2008 19:00  
Anonymous Wunder sa...

Vad trött jag blir! Alltid är det synd om kvinnor. Alltid är de illa behandlade. Alltid så skulle en man ha blivit bättre behandlad. Och alltid är män skurkar.

Fler män än kvinnor blir misshandlade - men det är kvinnorna det är synd om. Fler män än kvinnor har problem med SMS-lån - men trots detta betecknades SMS-lånen som en kvinnofälla för ett par dagar sedan. Tjejjer klarar sig bättre än killar i skolan - trots detta anses tjejjer vara missgynnade i just skolan. Kvinnor blir äldre än män - trots detta så anses kvinnor missgynnade av vården.

Och så går det på hela tiden. Hur enögd får man vara?

02 februari, 2008 19:12  
Blogger Johanna sa...

Wunder, fast det kanske är bra att någon tar tag i Britneys situation och att man försöker reda upp hennes liv. Isåfall är det snarare de manliga rockstjärnorna det är synd om.

Min poäng är inte att tycka synd om någon. Min poäng var att visa att hon blir behandlad annorlunda för att hon är kvinna.

02 februari, 2008 20:46  
Anonymous Matz sa...

Britney har varit inblandad i vårdnadstvister om sina barn. Vad jag vet har inte Pete Doherty det.
Därför är det väll inte så konstigt att hon får höra att hon inte klarar av barnen och att hon är olämplig vårdnadshavare.
Något svar ska hon väll få angående vårdnadstvisten?

Skulle Pete Doherty ha en chans att få vårdnaden om sin son??

Skull tro att han skulle få en ännu värre dom än Brittney. Som man är det svårt att få vårdnaden även om man är nykter drogfri och skötsam

02 februari, 2008 21:25  
Anonymous David sa...

Nu är det inte speciellt många "stjärnor" som åker in på psyket oavsett kön när dom skulle behövt det...
En man (eller någon annan kvinna)som uppfört sig som Brittney skulle kanske ha klarat sig, men tycker du att dom som nonchalerat sinnessjukdommen då skulle gjort rätt???

Nu har hon en chans i alla fall, tror du uppriktigt sagt att hon inte skulle självdestruerat ganska snart om man "låtit henne vara"?

Snarare hade det varit diskriminering om man inte ingripit!

Hoppas hon klarar sig, det var ett fall av för mycket pengar till en för ung människa, det har dödat MÅNGA stjärnor, förhoppningsvis har hon nu en chans i alla fall...

02 februari, 2008 22:56  
Anonymous Vane sa...

Jag har dock aldrig hört om några andra stjärnor som blivit omyndigförklarade.

Detta fall var påbörjat av familj och annat folk i hennes personliga krets, inte av någon myndighet. Jag tycker det är dumt att spekulera om detta så fort ett enda fall kommer upp och att man inte har sett ett tydligt mönster. Om jag är fel ute angående omyndighetsförklaring (att det i dagsläget finns statistik på att kvinnor omyndighetsförklaras oftare än män) så rätta mig.

Också som Wunder skriver, varför denna överdrivna sympati för det kvinnliga könet i dagsläget? För att fylla på Wunders lista; Det är vanligare att pojkar prostitueras än flickor, kvinnor vinner mycket oftare vårdnadstvister än män och varför sådan otroligt start fokus på bröstcancer när prostatacancer är vanligare?
Sedan klagar kvinnor ofta på hur dom ses som offer, medan dom själva pekar ut sig som offer och ska ta kamp för orättvisor, vilket i sig inte är fel, medans. Sedan påstår då dessa feminister att de vill se rättvisa för båda könen, men har ännu att se några feministpartier/bloggar eller liknande skriva om orättvisor där männen är de utsatta.

Som sagt så pekar jag inte på dig Johanna, och jag drar inte alla feminister över en linje, utan detta är endast den uppfattning jag fått genom mina erfarenheter. Jag gillar i övrigt din blogg. Började skriva och det flöt på helt enkelt :)

03 februari, 2008 02:20  
Anonymous Anonym sa...

Att britneys far tar över hela hennes förmögenhet känns onödigt tycker jag. Kan man bara inte på något sett "låsa" hennes konto tills hon blir frisk istället för att hennes far ska leva på hennes bekostnad. Om hon aldrig kan bli helt frisk så är de väl hennes barn som ska ha pengarna. eller? det finns något i systemet jag inte riktigt förstår.

03 februari, 2008 12:40  
Anonymous Polly sa...

Håller helt med! Bra skrivet. Britney gör ju inget som en annan inte gjort direkt, det är ju bara att mestadels media tar och förstorar det. Det är ju inte så jävla illa att ta droger.

03 februari, 2008 22:36  
Blogger Johan sa...

Ibland känns det som att somliga tar på sig feministiska "glasögon" och ser hela välrden som endast en stor manlig konspiration, syftandes till att hålla kvinnorna underordnade männen. Tror det skulle vara bra om feminister kunde ta med i beräkningen att det kan finnas andra motiv bakom ett beslut som till synes "drabbar" en kvinna. Håller med föregående kommentarer om att det är för missbrukares egen skull som de tvångsomhändertas, samt för deras omgivning, däribland deras eventuella barn.

04 februari, 2008 02:51  
Anonymous yzerman sa...

Det är den här typen av tonårsanalyserande som gör att feministerna gräver sin egen grav.

Hur fan skall man kunna ta er tokgalningar på allvar, när ni kommmer med sådana här uttalanden, lol


"Min poäng är inte att tycka synd om någon. Min poäng var att visa att hon blir behandlad annorlunda för att hon är kvinna."

Ja, att hon behandlas annorlunda på ett negativt sätt, alltså att man skall tycka synd om er kvinnor.

Tror knappast att du hade skrivit detta ifall om din tes varit att hon behandlats bättre pga att hon var kvinna.

Hur skall du kunna slingra dig ur detta?

Ni är ju bara en bunt tokgalningar med en analysförmåga i klass med en 8-årings


HUrra för jämställdhet, bort med tokideologin feminism!!

04 februari, 2008 19:07  

Skicka en kommentar

<< Home