Creeper

söndag, januari 06, 2008

Fildelning, föreningsfrihet och usavalet

Dagens "Vi vet inte vad vi talar om, men säger vi att motståndarna är dumma, så kanske någon lyssnar ändå" är Horace Engdahl. Läs hans mfl. inlägg på dagens sidan fyra i Expressen. En person som Engdahl borde veta tillräckligt mycket om språk, för att veta att upphovsrätt och äganderätt är ord för två skilda saker. Upphovsrätten är en begränsning i äganderätten, men den lilla detaljen verkar visst enkelt att tappa.

---

Om man räknar alla styrelser jag suttit i, inklusive elevråd, scoutföreningar och ungdomsförbund, är de senaste 6 dagarna de första sedan 1997 som jag varit helt styrelsefri. 11 av 21 levnadsår är fullt tillräckligt med föreningsengagemang, så det känns som att året kommer börja riktigt bra. Kanske kommer några fler timmar av engagemang hamna på att skriva av sig här på bloggen i stället. Eller så blir jag bara cynisk och bitter. Vem vet.

---

Ju närmare det amerikanska presidentvalet vi kommer, ju mer hade jag tänkt skriva om amerikansk politik på bloggen. Tills det händer något mer intressant, rekommenderar jag Mathias Sundins blogg AmerikanskPolitik.se. Riktigt bra rapporter som inte bara handlar om Clinton vs. Obama. Själv hoppas jag fortfarande på Ron Paul, tror att Hillary har en allt mindre chans, och tycker att vilken kandidat som blir vald av republikanerna är den som kommer bli riktigt intressant.

Etiketter: , ,

3 Kommentarer:

Blogger caldaean sa...

Ännu roligare är det att Horace hyllar åtgärder i ett land som fick bottenpoäng på Privacy Internationals lista: Storbrittanien. Tydligen är det eftersträvsamt att ha ett samhälle med censur och inskränkningar som Kina, USA och Storbrittanien.

06 januari, 2008 23:59  
Blogger Christian Fredh sa...

Ron Paul hoppas jag verkligen inte på. Hans åsikt om en minimal stat är ju fin, men han vill även dra sig ur frihandelsavtal som NAFTA och GATT, samt NATO och WTO.

Bilden av honom blir heller inte så fin efter denna reklamfilm:
http://reason.tv/roughcut/show/217.html

Hoppas du får ett underbart 2008 föresten! :)

07 januari, 2008 18:22  
Anonymous LiveFreeOrDie sa...

Christian Fredh, vet du att NAFTA, GATT, och WTO har gjord dom rikare rikare och dom fattiga fattigare? Dom organistationerna har politiska intressen som inte gynnar folket.

Så kul att du länkar till en Ron Paul film om immigrationen. Du måste ju ha totalt missat budskapet i denna film, så det är väl dags att "skola" dig lite (i sann Ron Paul anda).

Så, låt oss bryta ner filmen bit för bit:
Den säger ju klart och tydligt att legala invadrare är mer än välkommna, och pekar ut att USA är byggt av immigranter (produktiva och laglydiga).
Vidare säger filmen att dom illegala invandrarna överbemannar sjukhus och skolor. Detta är sant! I många stater i USA så har illegala immigranter förtur till sjukhus och skolor. Många sjukhus har tillexsemple varit tvungna att stänga pgr av detta. Tycker du inte att det är fel att Illegala invadrare uppmuntras att bryta lagar och samtidigt låta den amerikanske medborgaren få stå i kö, medans den illegale går före?
Det Ron Paul vill göra är att stänga gränsen för Amerikas ekonomi just nu håller på att kollapsa, och man kan inte ens ta hand om sina egna! Ron Paul säger nej till amensty och socialbidrag till illegala invadrare av den enkla andledingen att det bara lockar ännu flera illegal till USA. Som sagt, ekonomi kan inte ens ta hand om sina egna just nu. samma sak med att han vill ta bort att om du som illegal föder barn inom USAs gränser gör inte barnet till en Amerikansk medborgare. Nåt som annonen inte gör klart är att att Ron Paul INTE är emot legala barnfödslar. Dom barnen blir fortfarande Amerikanska medborgare.
Och till sist det mest kontroversiella uttalandet i filmen: "No more student VISA's from terrorist nations". Till och börja med så är det viktigt att förstå att denna film vädjar också till hardcore republikaner. Den vill visa att Ron Paul bryr sig om säkerheten för sina medborgare. Som vi all vet så var ju flera av terroristerna som utförde 9/11 i USA på student visa. Det Ron paul vill göra är att kolla upp dom studenter som kommer från "risk" länder där man uttalat stödjer terrorism mot USA extra, extra noga. Inget fel med det. Detta gäller vilket land som helst som stödjer denna typ av verksamhet. men om du har koll på Ron Paul så vet du att om han blir president så kommer det nog inte ens finnas ett sådant land efter som Ron Paul vill medla med alla, tala med alla, utan att blanda sig i deras interna problem! Just att USA haft baser i mellanöstern sedan 50-talet är t ex det som till och med Bin Laden sagt är orsaken till att dom attackerade USA. Ron Paul vill omedelbart ta hem alla trupper från mellanöstern (och alla andra baser runt om i världen).

Så, där har du en genomgången av immigrations filmen! Gå nu och gör en reserch på YouTube och lyssna på vad Ron Paul säger.....Han är helt otrolig!

Här är en liten fim att börja med: http://www.youtube.com/watch?v=DggGZqYebrQ

14 januari, 2008 07:43  

Skicka en kommentar

<< Home