Creeper

fredag, mars 02, 2007

Äntligen hushållsnära tjänster!

Äntligen har regeringen lagt sitt förslag om hushållsnära tjänster. Mycket skulle säkert kunna bli bättre, men det är en klart välkommen reform.

Att socialdemokratin är emot förslaget är knappast något nytt. Tragiskt nog så försvarar de samtidigt rotavdragen på traditionellt manliga hantverkstjänster. Jämställdhetstanken är helt frånvarande, och knappast någon solidaritet med de svartjobbare som kan ha möjlighet till lite bättre arbetsförhållanden, samt för de arbetstillfällen som kan skapas.

Har skrivit mer om hushållsnära tjänster tidigare. Det hittar du här.

---

Nu sticker jag iväg till stockholm utan dator och kommer inte blogga/kolla kommentarer förrän efter helgen.

Etiketter: ,

7 Kommentarer:

Anonymous Jonas sa...

Socialism i blå tappning. Alliansen vill precis som vänsterblocket styra vad jag som medborgare ska göra med mina pengar. Det rimliga borde vara att sänka skatten över hela linjen. Varför ska jag med mina skattepengar tvingas subventionera andra människors bekvämlighet?

02 mars, 2007 16:17  
Blogger Mikael M sa...

Det finns säkert någon bananrepublik utan någon skatt alls.

02 mars, 2007 18:20  
Anonymous Jonas sa...

Jo, säkert, men vem har sagt att skatten ska vara noll. Inte jag iallafall.

03 mars, 2007 15:25  
Anonymous Slabbe sa...

Detta är precis sådant jag inte vill att staten slösar bort mina skatteintäckter på.
Får inte jämställdhetsfördelarna. Är det att övermedelklasskvinnorna kan ägna sig åt karriären och de lågutbildade kvinnorna kan få arbete genom att städa/hämta barn på förskola/klippa gräs de ovan nämnda? Vad vinner kvinnan på det?

04 mars, 2007 16:55  
Anonymous Fredrik sa...

Vi låter Johanna svara på det tycker jag!

04 mars, 2007 17:20  
Blogger Johanna sa...

Fast det handlar ju inte om att lägga skatteintäkter på något, utan är en skattesubvention. I synnerhet så är det en reform som räknas leda till minskade svartjobb, och bättre arbetsförhållanden och högre inkomster är något som hjälper de som arbetar med hushållsnära tjänster.

och är det något fel med att jobba med att städa, passa barn, omsorgsvård i hemmet, osv?

04 mars, 2007 23:28  
Anonymous Anonym sa...

Johanna skrev: "är det något fel med att jobba med att städa, passa barn, omsorgsvård i hemmet, osv?"

Beror på vilket typ av samhälle vi vill ha. I ett klasssamhälle är detta ett fantastiskt förslag då det ger akademiska kvinnor mer tid att ägna åt viktiga saker och inte små tramsigheter som att skura rent toaletten, de sakerna ska nämligen de obildade kvinnorna ägna sig åt. Strävar vi å andra sidan efter ett mer jämställt samhälle med mindre ekonomiska och sociala grupperingar är detta förslaget rent åt skogen.
För övrigt tycker jag inte att Johanna bör roa sig med att jämföra snickare eller målare som är ett hantverksyrke det tar flera år att bli med att städa hemmet eller hämta barn på dagis.

06 mars, 2007 12:11  

Skicka en kommentar

<< Home