Creeper

måndag, februari 26, 2007

Regeringen kommer få avlyssna godtyckligt

Nu visar det sig att regeringen inte ens lyssnar på lagrådet. Regeringen kommer presentera sin proposition den åttonde mars (och lägligt försvinna i bruset av den uppmärksammade internationella kvinnodagen?), och enligt tidningen Riksdag och Departement, så är det ytterst lite som regeringen lyssnat på sina remissinstanser.

Regeringen kommer, om förslaget går igenom, själva få besluta om valfri övervakning/avlyssning som ligger i dess eget "underrättelsebehov" utan att som myndigheterna, gå igenom och få tillstånd av försvarets underrättelsenämnd.

Går förslaget igenom så har vi massiv övervakning i landet och kan vinka hejdå till ord som "personlig integritet" och "rätt till ett privatliv". Det är istället politiska intressen som kommer få styra över vilka som har rätt till det eller inte.

Det är dags för våra folkvalda att protestera, se till att skjuta på förslaget, och framför allt, rösta ner det. Avlyssning är ingenting som politiker ska syssla med.

Etiketter: , , , ,

4 Kommentarer:

Anonymous Slabbe sa...

Vad är det som får våra folkvalda politiker och regeringmedlemmar att driva igenom sådana här rent perverterade förslag. Att sossarna tidigare avlyssnat meningsmotståndarna är väl känt. Men att moderater, folkpartister stämmer in i samma dumheter är obegripligt.

Resultat blir bara att vi som kan krypterar och döljer oss mer. Medan den som inte kan får finna sig i att regeringens hantlangare när som helst kan lyssna på vad frun säger åt sin man över mobilen.

Att folk aldrig lär sig. Stasi mfl

26 februari, 2007 22:31  
Blogger Christoffer sa...

Jag har klagat på detta vad jag kan men har inte fått ngn respons ännu.

Frågan är om man borde peta på frederley i ärendet. tror inte att man hinner ändra på för mycket nu men det skulle ev kunna röra om i grytan.

/C

27 februari, 2007 09:14  
Blogger Blissing sa...

Tja.. Nu behöver man ju känna till att ens motståndare har loginet "sigge" för att läsa deras valstrategier. Nu räcker det ju att be FRA plocka fram informationen ur sin "lilla" databas.. *grav-humor*

Men ärligt talat så suger detta verkligen. Som liberal så känns detta verkligen helt främmande kan verkligen inte förstå hur man kan driva igenom sådana här förslag. Sådant här kan verkligen får mig att gråta..

27 februari, 2007 13:08  
Anonymous Mind sa...

Ett sätt att protestera om avlyssningen genomförs är att medvetet använda ord och termer som triggar deras filter. Då kommer de få för mycket information som är nonsens. Det gäller bara att nog många gör det men eftersom vi i Sverige tydligen gillar fascism så tror jag inte det kommer hända.

02 mars, 2007 17:22  

Skicka en kommentar

<< Home