Creeper

onsdag, oktober 25, 2006

Felprioriteringar av polisen

Polisen anmäler så mycket knarkbrott att det slår rekord, fler poliser än någonsin sysslar med narkotikabrott, och polisen har fått ökade resurser för att bekämpa brotten. Allt bra så långt. Eller inte.

Istället för att fokusera på de som langar, så griper man de som fallit offer för narkotikan, nämligen missbrukarna. Det ökar statistiken anmälda brott, men det är ju lätt att ifrågasätta konsekvenserna över vad som egentligen händer när man föredrar att bura in personer som mest är i behov av vård, på bekostnad av att inte bura in de som ser till att den första gruppen människor ens blir i behov av vård från första början...

Nej, låt polisen jaga langarna igen (med fokus på de som transporterar in tunga droger i landet), och sätt in vårdinsatser mot missbrukare istället för batonger.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tänk att nej-sidan till EU fick så rätt när det gällde knarket. Aldrig någon har det varit så lätt eller så billigt att få tag i knark. Vad som behövs är avancerade kontroller vid gränserna, det är bara det att det är mot EU:s "fri" rörlighet.

25 oktober, 2006 14:06  
Blogger bongoman sa...

Visst är det underbart när en holländsk turist, som dragit ett par bloss för mycket hemma i Amsterdam, upptäcker att svenska polisen har rätt att straffa honom för det. Han blir utplockad av tullen för hans bil luktar lustigt och när de inte hittar något efter ha låtit montera ner bilen tvingar honom att pissa i en burk.

Välkommen till Sverige!

25 oktober, 2006 18:31  

Skicka en kommentar

<< Home