Creeper

lördag, april 29, 2006

Ännu en migrationsverksskandal

Efter tårtkalas, utlämningsnämndsfester och champangeskålningar kommer nu ytterliggare en skandal inom svensk flyktingpolitik:

Migrationsverket ska utvisa en kvinna till en säker död genom stening, allt för att följa de shaira-lagar som råder i Nigeria. Samma verk lämnar också ut kvinnans adress i Sverige till hennes man, trots att det är han som har orsakat hennes dödsdom. Ytterligare en händelse som visar på verkets obefintliga existensberättigande.

När ska någon göra det enda mänskliga, dvs. lägga ner verket?

2 Kommentarer:

Anonymous Linda Backman sa...

Bara en notering. Att sharialagar utövas i vissa provinser (mestadels de norra) i nigeria strider mot landets konstitution. Dt är alltså inte sant att hela nigeria lyder under sharialagen.(Den är grundlagsvidrig) Om federalstaten Nigeria skulle gå in i en provins med militär för att stoppa sharialagarna skulle inbördeskrig utbryta. Alternativt skulle ingen styrka gå att hitta eftersom nästan alla militärer bor i de norra områdena.

30 april, 2006 14:40  
Blogger Johanna Nylander sa...

Likväl så råder shairalagarna i stora delar av Nigeria, något som migrationsverket vet om, och också därmed borde ta i hänsyn när de beslutar om avvisning. Den nigerianska staten kan omöjligt försäkra kvinnans liv om hon återvänder till landet.

30 april, 2006 15:33  

Skicka en kommentar

<< Home