Creeper

onsdag, oktober 25, 2006

Det är snart höst på riktigt

Trots att Sverige är ett avlångt och nordligt land, så finns det två saker som alla instanser som har med någon form av infrastruktur och kommunikation att göra verkar glömma bort.

Det ena är att det blir höst en gång om året, och det andra är att det är kallt på vintern.

Nu varnar SMHI att det i helgen kommer bli värsta stormen sedan Gudrun. Som den spåtant jag är, så gissar jag att följande kommer hända.
  • Det kommer bli strömavbrott i småland, norrland och i alla andra mer glesbefolkade områden
  • Tågen kommer bli försenade (alltså gigantiskt mycket mer än vanligt)
  • Telefonabonnenter kommer bli utan telefon
  • Skogsbrukare kommer bli arga för att deras träd blåser ner
Om ytterligare ett par månader kommer exakt samma sak att hända igen, men då pga. något större snöfall. I kombination med det så kommer vi ha en massa trafikolyckor pga. att folk kör av vägen eftersom snö också innebär att det blir halt.

Väder kanske är lite lite att hänga upp sig på, men borde man inte någon gång kunna lära sig att det faktiskt blir både höst och vinter i det här landet? Lite humor i sammanhanget vore ju om helgens kommande storm döps till "Ohly". Om nu meterologer har humor...

Givetvis kommer jag också att drabbas av både elavbrott och tågförseningar. Ska upp till Stockholm i helgen, och tippar jag rätt kommer minst ett av tågen vara grymt försenade. För att mötas av strömavbrott i Skövde. Fast, eftersom att jag bloggar om det redan nu kanske jag har turen att det inte händer. Lite som att ha med sig ett paraply bara för att det inte ska börja regna.

5 Kommentarer:

Anonymous Blogge Bloggelito sa...

Kamrat fyra procent stödregerar ju inte längre, så stormen får heta något annat, förslagsvis "Fredrik", eller kanske "Cecilia" eller "Maria".

25 oktober, 2006 16:24  
Blogger Karl Dahlberg sa...

Folk vet, frågan är om de egentligen bryr sig, fören det är försent...
Dessutom så krävs det en del egna initiativ...
Angående skogsägarna. Klart de förstår att skog går sönder när det blåser, men med en snyfthistoria pungar ju staten ut massa magiska pengar som kommer från ingenstans

25 oktober, 2006 17:33  
Blogger Vidde sa...

Varje år fascineras jag av företagens dåliga beredskap inför vintern. Det verkar som att någon slår alla planerare i alla företag i huvudet på sensommaren. Sedan sitter de vackert där och tror att det alltid ska vara sommar. När sedan snön kommer ser de alltid lika förvånade ut... Varje år. Fascinerande!

25 oktober, 2006 17:39  
Anonymous Anonym sa...

Roligaste tycker jag dock SL är som blir lika överraskad varje höst av att löven faller, väldigt vanligt att hjulen blir skadade av blöta löv med förseningar och tåg uttagna ur trafik som effekt.

Med tanke på att de händer varje höst så borde de ju vid det här laget ha kommit fram till en lösning, typ sätt två borstar framtill på tåget eller något.

26 oktober, 2006 08:19  
Anonymous Mind sa...

Nä vi är så kommersialiserade i Sverige så vi gör ju bara vad som hör kapitalismens anda till. Det är billigare att låta saker skita sig och gå sönder och skylla på någon annan (för mig som är ansvarig) än att komma på en lösning, dessutom är det ju bara folk det drabbar, huvudsaken att vi får in pengar så. I detta fall är det ju extra praktiskt eftersom det är vädret, det går alltid att skylla på och dessutom så argumenterar det inte emot.

26 oktober, 2006 18:39  

Skicka en kommentar

<< Home