Creeper

måndag, november 21, 2005

Actionhjältarnas kamp mot pirater

Arnold Schwarzenegger och Jackie Chan har spelat in en actionreklamfilm mot piratkopiering. Den trettio sekunder långa filmen är tänkt att bekämpa piratkopierarna, något som actionhjältarna även gör i filmen tillsammans med en motorcykelfärd och exploderande bilar.

En spännande satsning. Själv tycker jag mest det känns som ett desperat försök från filmindustrin som inte vet hur de ska tackla piratkopierarna. Att det just är Arnold som engagerar sig i ett sånt här projekt är inte så konstigt, med tanke på hans mer politiska bana, men det känns ändå som det hade funnits viktigare saker att kämpa för än några pirater.

Å andra sidan så tycker jag det här verkar som ett av de mer kreativa sätten för att sälja fler skivor. Opion är både viktigare och effektivare än lagar och regler, och även om jag tror att Arnold och Jackie försökt sig på en kamp som är förgäves, så välkomnar jag dem ändå i debatten, och önskar dem lycka till i kampen om fildelningen.


För övrigt är jag nu på plats på dreamhack, och håller på att bygga upp inför världens största datorfestival för fullt. Uppe är nu nästan en och en halv fotbollsplan full med bord, snart redo att ge plats åt dryga femtusen spelsugna tjejer och killar.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Precis som om Arnold skulle bli fattig för att en pirat tankar hem hans usla filmer.
RS
kulturbloggen.com

21 november, 2005 16:08  
Blogger Johanna Nylander sa...

Visst är det ironiskt :)

21 november, 2005 17:46  
Blogger Erik Hultgren sa...

Intressant. Hittade precis en undersökning som visar att folks inställning till piratkopiering i själva verket spelar noll roll för hur mycket de i själva verket piratkopierar. Den enskilt största variabeln är istället hur mycket man värderar originalet och vad pengarna man betalar går till.
Länk

Frågan är alltså om piratkopieringen kommer minska eller öka för att pengarna man betalar med går till att finansiera häftiga actionreklamer med Arnold. Hade varit kul med en länk till filmen för övrigt.

22 november, 2005 11:09  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

"Han är redan rik. Alltså kan vi piratkopiera hans filmer."

Socialister.

28 november, 2005 00:22  

Skicka en kommentar

<< Home