Creeper

tisdag, februari 24, 2009

Med en mur av oviktigheter

"Man kan gissa att allt fler av oss numera har privatliv på två nivåer – ett för offentligt bruk och ett som verkligen är privat. Man får rentav hoppas att så är fallet. Låt vara att Wolfgang Sofsky inte förmår övertyga om allt men mig övertygar han åtminstone om att vi i långt större utsträckning behöver reflektera över vad det privata betyder, och att vi behöver det privata – politiskt men också (och kanske framför allt) existentiellt. " - Merete Mazzarella i SvD.
Kanske är det så att de personliga oviktigheterna skapar en skyddsmur mot det viktiga privata. Facebook, twitter och dagboksbloggar blir självförsvaret mot övervakningen, med förhoppningen att de känsliga detaljerna försvinner i bruset av trivialiteter.

För att tackla tvångsinsamlingen av privatlivsdatan skapar vi vår egen bild av oss själva, redo att lämnas ut. Den som inte finns på nätet måste ju ha någonting att dölja, det rena mjölet i påsen visas upp och lyfts fram för att vi inte har något annat val. Bara skumraskar verkar i skuggan.

Etiketter: , ,

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home