Creeper

fredag, april 04, 2008

Al Gore, presstöd och färgskydd

Finns det inget bättre sätt att spendera tre miljoner på miljön, än att flyga in en 100kilosman från USA till Växjö för att prata under en förmiddag?

---

Hur fri är egentligen en tidning, om den är beroende av statligt bidrag för att klara sin ekonomi?

---
Mobiloperatören T-mobile tycker att de har ensamrätt på färgen magneta, eftersom den finns med i deras logotyp. Med anledning av det, kan jag berätta att headerbilden på den här bloggen har en lila grundfärg som motsvarar hex: #5c196f. Ser jag den färgen någon annanstans kan ni givetvis räkna med ett stort skadeståndsbrev.

Etiketter: , , ,

6 Kommentarer:

Blogger Mikael M sa...

Ja, jag hade varit billigare.För en sån peng får man lite vitsar också.
I framtiden förväntar jag mig miljövänner med legitimation, åtminstone i Sverige.

04 april, 2008 12:32  
Anonymous Anonym sa...

Bara du inte tror massmedian är bättre i USA eller nån annanstans i västvärlden. Är dom inte beroende av presstöd så är det annonsörer. Svensk massmedia hämtar ju ofta sin fakta från "oberoende" TT. Om inte det skulle vara nog så ägs massmedian i väst av en liten minoritet med opropotionerligt stor makt för sitt antal i världen!

05 april, 2008 12:36  
Anonymous stefan hallgren sa...

"100-kilosmannen". Vad är nu detta för kilokönsmobbing? Fy skäms! Tänk på hur många arbetstillfällen han genererar, inte bara flyget, men alla som ska boka och planera och styra och ställa, och tänk på hur dålig USA:s ekonomi är nu också, och inga trygghetssystem har dom... vill du att dom ska svälta ihjäl eller?

05 april, 2008 14:59  
Blogger AndersML sa...

Du skulle nog få svårt att skydda den färgen. Löfbergs Lila är vad jag vet de enda som lyckats få en färg skyddad i Sverige, och de hade arbetat på varumärket sedan 1920-talet. PRV är (normativt helt riktigt) försiktiga med att dela ut sådana skydd, även om de bara gäller vissa marknader.

Alldeles oavsett känns okonventionella varumärken som ett ganska lurigt område (konsumentskydd och IP vs konkurrens och yttrandefrihet). I T-Mobilefallet får man väl hålla med Techdirt om att kravet inte känns särskilt seriöst.

05 april, 2008 22:48  
Anonymous Anonym sa...

Ibland undrar man..

Hur fri är egentligen en skola, om den är beroende av statligt bidrag för att klara sin ekonomi?

Hur fri är egentligen ett sjukhem, om den är beroende av statligt bidrag för att klara sin ekonomi?

Hur fri är egentligen en dataspelstudet, om den är beroende av statligt bidrag för att klara sin ekonomi?

Ja ibland undrar man vart denna militäriska strävan efter ett marknadsstyrt Sverige skall sluta.

Oscar

06 april, 2008 00:57  
Blogger Mikael M sa...

Bra frågeställningar, Oscar. Som mina egna,...Någonstans läste jag nyligen någon Odell kritisk artikel - beskrivningen var att att Odell (eller heter han Hodell?) var drabbad av IDEOLOGISK BLINDHET, vilket kan drabba både vänster och höger. I fokus var (den här gången) utförsäljningen av Vin&Sprit. Ja, ibland är det ett jävla tjat om att staten inte får äga nånting, helst skall det vara statslöst - vilket i sig kan passa bra in i bilden om det moderna gränslösa Sverige. Riktigt Generöst?,- när utländska företagare,skall äga och på sikt diktera alltmer. Det som representativt blir kvar, är väl kungahuset. Annars tror jag Odell också kan sälja det konceptet till Hollywood, och få in nya friska miljoner, kanske till oljeletning i Afrika.

06 april, 2008 13:32  

Skicka en kommentar

<< Home