Creeper

onsdag, januari 09, 2008

Är skilsmässa alltid dåligt?

Så här på slutet av Simone de Beauvoirs 100-årsdag råkade jag få en glimt av tv4-programmet "Kvällsöppet". Kvällens ämne var jämställdhet, och hur det påverkar äktenskapen och kärleksrelationerna. Det som i debatter kallats för jämställdhetens baksida, när relationer påfrestas för att någon av parterna inte vill befinna sig i en könsroll, togs upp som ett problem.

Då är ju frågan; varför är den monogama relationen så helig? Skilsmässa behöver definitivt inte vara ett misslyckande. Nu har jag visserligen inte en gigantisk livserfarenhet på relationer än, men är det inte så att när människor inte får vara sig själva, är de tillfällen då de största påfrestningarna på relationer runt omkring en kommer?

Kvinnor och män som är säkra på sig själva och vet vad de vill ha och göra med sina liv, i stället för att låta någon annan ta beslut, tenderar att lyckas, även i relationer. Lite precis det som feminismen handlar om.

För inte är det så att vi lever i en värld där endast obrutna äktenskap och samboskap ses som lyckade?

---

För övrigt borde 2007-års feel-good-film vara "Arranged".

Etiketter:

1 Kommentarer:

Blogger SixDays sa...

Magnus Betner sa det bäst: "Det bästa måste så klart vara att bo i ett radhus med någon du hatar för barnens skull."

Men tänk på barnen!! *ironi*

Ps blogger suger så jävla fett med hästkuk att det är skrämmande GGAAAAAH (tog 5+ minuter och otaliga försök med rätt lösenord för att få logga in på skiten)

10 januari, 2008 15:26  

Skicka en kommentar

<< Home