Creeper

onsdag, december 19, 2007

Liberal debatt om bistånd

Ett nytt nummer av Liberal Debatt ligger ute på nätet. Själv kommer jag med intresse läsa Birgitta Ohlsson och stureakademikollegan Jon Millarp diskutera biståndspolitik.

2 Kommentarer:

Anonymous viseman sa...

Staten bör definitivt inte tvinga folk att skänka mer pengar till tredje världen som går förlorade till korrupta regimer eller till korrupta nissar på Sida.
Mikrolån är bättre i så fall.

Tullarna ska upphöra nu i ett år framöver. Så deras konkuransvillkor är iaf tillfälligt "fair". Tidigar har det också funnits hål i EU-bestämmelserna som gör att vissa bedömare inte tror på nån radikal skillnad.
Dom stora skulderna till världsbanken har dom fortfarande kvar.
Men den stora anledningen beror på deras låga iq. Den har gjort att dom inte hade det bättre även innan vita förtryckte dem. Tvärtom längtar många afrikaner tillbaka till den tiden. Som i Zimbawe t ex.

Läs vad nobelpristagren James Watson har att säga om Afrika: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article2677098.ece

19 december, 2007 21:06  
Anonymous viseman sa...

Alltså många afrikaner vill ha tillbaka tiden när vita förtyckte dom i Zimbawe. Och även innan Afrika blev koloniaserat av vita europeer så hade dom det inte bättre.

19 december, 2007 21:08  

Skicka en kommentar

<< Home