Creeper

tisdag, oktober 30, 2007

Götblad borde ta tag i de verkliga problemen

Om nu länspolismästaren Carin Götblad vill minska på ungdomsvåldet och göra det säkrare på gatorna, så kan hon väl börja med att se till så att folk fälls för det?

Antalet dömda misshandelsfall har faktiskt stadigt minskat de senaste tolv åren, liksom antalet unga förbrytare av dessa brott. Om nu antalet brott som faktiskt begås (enligt samma länspolismästare, fast utan referenser) ökar, trots att misshandelsdomarena minskar, så kanske det finns en felande länk någonstans emellan det där att ett brott anmäls, och att ett brott utdöms.

Om så nu är fallet, så borde ju Götblad se till att utredningarna sköts bättre och leder till fler fällande domar, istället för att lägga resurser på att poliser skall beslagta sprit från 19-åringar*, och samarbeta med krogvakter.

Fast, jag antar att det blir bättre rubriker av att säga att man satsar extra på ett område som är populärt för tillfället, i stället för att ta tag i de verkliga problemen.

---

*som för övrigt visst får dricka sprit så länge det sker tillsammans med någon 20+ i närheten.

Etiketter: , ,

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

hej
du har rätt att ha vilka åsikter du vill, men fakta är en annan sak. När Götblad tillträdde som länspolismåstare år 2003 dömdes i Stockholms län 1526 personer för misshandel, inkl. grov. I fjol hade siffran ökat till 1714 dömda. Alltså en 12-procent ökning på 3 år.

31 oktober, 2007 10:09  
Blogger Johanna sa...

Har du en källa på det? För om man ser till hela landet, så minskade antalet dömda för våldsbrott (statistik från BRÅ, följ länkarna i inlägget).

31 oktober, 2007 11:17  
Anonymous Anonym sa...

Javisst har jag en källa, men jag klarar inte tekniskt att länka här. Källan är Brå, du hittar den på deras hemsida bra.se Kolla in lagförda personer, Stockholms län 2003 respekive 2006.

01 november, 2007 09:04  

Skicka en kommentar

<< Home