Creeper

söndag, juli 29, 2007

Bögar, bögar och lite mera bögar

I morgon börjar årets upplaga av Pride-festivalen i Stockholm. HBTQ-frågor tas upp lite lätt i media, det blir snygga bilder av män i kvinnokläder, och årets invigningstalare diskuteras sönder innan personen ens fått tala.

Liksom förra året, så vill jag göra en efterlysning i media, så här redan innan festivalen tagit sin start.

Var är alla flatorna?

DN är den tidning som redan nu skrivit mest om det stundande jippot. Fyra artiklar, varav tre handlar om bögar. Den fjärde är en intervju av festivalgeneralen, som nu råkar vara tjej.

Man kan ju tänka sig, att när det handlar om priden så har kön ingen betydelse, eftersom vi alla är mer eller mindre queer. Problemet är att bara för att man pratar HBTQ, så är det ingen frizon från patriarkala strukturer.

Det är inte jämställt i bögvärlden - kanske ett tema för nästa års pride?

Etiketter: ,

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tre av fyra är såklart för mycket, men faktum är att det inte heller finns lika många flator som bögar, per definition. Ca 4 % av alla män är homosexuella, men knappt 2 % av alla kvinnor är det. Weird, men så är det.

29 juli, 2007 12:04  
Blogger Johanna sa...

Nu är ju det där med siffror sånt som det hela tiden uppges olika av. Har du källor på dina?

29 juli, 2007 12:11  
Blogger pob sa...

Jag tror du har helt rätt, Johanna. Bögar syns o hörs mer, män får lära sig tidigt att ta för sig! Flator syns sällan... jag önskar verkligen att jag, som bög, hade någon flata som kompis! Men de är svåra att få kontakt med, det verkar vara slutna sällskap, vet inte varför! kram

29 juli, 2007 20:12  
Blogger Rainer sa...

Jag känner några lesbiska kvinnor och kan inte direkt säga att de håller slutna sällskap. Finns ju flera sorters flator och flera sorters bögar och heteros också.

08 augusti, 2007 00:28  

Skicka en kommentar

<< Home