Creeper

tisdag, mars 13, 2007

Vi lever faktiskt på 2000-talet; Del 2

Varför skapar inte viacom sin egen videosajt, eller ser till att stifta ett sjysst avtal med youtube? Förstår de inte att deras produkter inte kommer bli sedda, omtyckta och spridda, om man till och med hindrar de som gladeligen ser på klipp från dem i halvtaskigt och hackande youtube-format?

Viacom borde istället tacka youtube för all den fina gratisreklamen. Att stämma företaget i fråga är bara kontraproduktivt.

En sökning på youtube efter viacom ger en liten hint över hur långt efter i tiden företaget egentligen är, och hur mycket mer framåt youtubes användare är.

Etiketter: ,

4 Kommentarer:

Blogger Johan sa...

Av en ren händelse så håller Viacom på att starta någon "P2P-tjänst" för TV-program. Så att stämma Youtube är en väldigt taktisk manöver.

Gissningsvis kommer deras tjänst att vara jobbig och svåranvänd och ingen vill använda den.

13 mars, 2007 23:03  
Anonymous Anonym sa...

Massvis av de klipp man kan titta på på Youtube finns inte till salu. Helt omöjligt att få tag i. Då kan de väl inte hävda att de förlorar intäkter? Eller? Några finns att köpa och många av dem som jag köpt har jag hittat på Youtube. Det är gratisreklam. Dessutom kan man väl inte ladda hem därifrån, bara titta samt att det är som Johanna också skriver ingen vidare kvalitet.

När det gäller film så köper jag om det finns. När det inte finns får bolagen skylla sig själva. Jag skrev till BBC för flera år sedan om olika serier. Har inte fått svar än. De lever inte upp till sina egna krav.

14 mars, 2007 09:42  
Blogger Blissing sa...

Viacom har faktiskt en egen videosajt: iFilm

Frågan är väl snarare hur mycket material de har där som de själva inte har rättigheterna till...

14 mars, 2007 14:01  
Anonymous Mind sa...

Det är helt bissart hela den här hysterin kring upphovsrätt. Nu för tiden räcker det ju till och med att besöka http://www.grokster.com för att bli olaglig. Det måste ju vara mumma för FRA. Gör rassia hos alla som besökt grokster, oavsett varför man gick dit.

19 mars, 2007 03:46  

Skicka en kommentar

<< Home