Creeper

tisdag, mars 06, 2007

Krav på Reinfeldts avgång och Bildt som statsminister

Hänt via mainstream-IM tidigare ikväll:

"Saga säger (23:07):
bloggat nu
Johanna säger (23:07):
ska spana
Johanna säger (23:08):
du är medveten om att du precis, som andre vice ordförande i ett borgerligt ungdomsförbund med moderparti i regeringsställning krävt statsministerns avgång?
Saga säger (23:09):
Jo det är jag.
Saga säger (23:09):
för att ersätta med Bildt
Saga säger (23:09):
tråkradikalt"

Saga kräver Reinfeldts avgång och Bildts tillträde. Det var bättre 91-94, och det ligger definitivt någonting i att det är bättre med en statsminister som hörs syns och gör något, än en person som låter andra ta smällarna och helst inte visar sig. Det är knappast tråkradikalt, utan snarare viktigt att ifrågasätta varför socialdemokratisk klimatpolitik är viktigare än arbete på hemmaplan.

Själv tycker jag faktiskt att Bildt ska erkänna att det pågår ett folkmord i Darfur. Inte för att jag har kopplingar till folkpartiet, utan för att Sverige borde göra sitt yttersta för att bekämpa det, samt att utan ett erkännande från svenskt håll att det faktiskt är ett folkmord som pågår, är vi inte heller skyldiga att ingripa mot det. Ingen socialdemokratiskt utrikesminister erkände massakrerna i Darfur som folkmord, Bildts största misstag är att han följt i samma spår.

Annars tycker jag att vilka aktier Bildt haft eller inte är totalt ointressant. Det som är intressant är vilka beslut han tar. Att oviljan att erkänna folkmordet i Darfur har med aktierna att göra tror jag är rent skitsnack, eftersom ingen utrikesminister innan gjort det samma. Desto viktigare är det att han gör det, inte för att rensko sig från aktieinnehav, utan för Darfurs befolknings skull.

En statsminister som inte gör någonting är däremot ännu värre, därför är jag beredd att hålla med Saga. Så fort Bildt kommer på bättre tankar och tar itu med bagaget. Han måste dock lova en sak. Fortsätta blogga.

Fast, skulle vi ha en bloggande statsminister hade vi fått Bertil Torekull att jämföra honom med diktatorn i Iran...

---

Saga bloggar som privatperson. Bara så ni vet. Gör luf nåt officiellt uttalande i frågan lär det dyka upp på luf.se.

Etiketter:

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Om man är andre vice ordförande i LUF och uttalar sig bör folk kunna utgå från att man inte uttalar sig om sådant som strider mot förbundets politik.....

11 mars, 2007 05:33  

Skicka en kommentar

<< Home