Creeper

fredag, december 08, 2006

Om man ska bojkotta något

...så är det bredbandsleverantören Perspektiv Bredband i Malmö, Lund och Eslöv. De idkar nämligen censur på uppdrag av den danska antipiratbyrån. Bredbandsleverantörer kan omöjligt ha ansvar för vilka internetsidor dess kunder besöker, och när ett företag som Perspektiv censurerar på eget bevåg är det bara bojkott som gäller.

Ryggradslöst och extremt dålig stil mot sina kunder.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Bra uppmärksammat Johanna, hoppas Perspektiv bredband går i graven för sina dumheter.

08 december, 2006 09:52  
Anonymous Anonym sa...

Låt mig gissa... allofmp3.com?

08 december, 2006 18:36  
Anonymous Mind sa...

Ja, allofmp3.com. Har själv aldrig vart där men det är principen som är det viktiga här. Om de ska börja censurera allt som inte någon gillar som inte ens är olagligt blir det väldigt subjektivt efter ett tag. Nästa gång kanske de censurerar Piratpartiet? eller kanske Dalademokraten? Vem vet, det är ju helt godtyckligt. Om Bush inte gillar SvD kanske de står på tur. Men det klart, Svenskar verkar vara det veligaste folket i världshistorien. Jag undrar om det var så här i tyskland innan Nazisterna fick makten, världen börjar nämligen kännas som ett enda stort Nazityskland snart om det forstätter såhär. Pengar verkar vara viktigare än allt annat inklusive frihet.

08 december, 2006 18:48  
Anonymous Anonym sa...

Kan man inte komma runt det genom att surfa med torpark?

08 december, 2006 19:08  
Anonymous Anonym sa...

Man kan komma runt det mesta om man bara vill. Som någon har sagt:

"The net considers censorship a defect and routes around it."

08 december, 2006 20:15  
Anonymous Mind sa...

För övrigt så har man ju märkt att det här med lagen inte är så viktigt längre. Man kanske trodde att Piratebay var en engångsföreteelse. Snarare var det väl så att man visade där att det är ok att stänga ned det man inte tycker om även om det inte bryter mot lagen. Huvudsaken är att man lyckas förvirra media och den allmänna befolkningen vad det handlar om så är det helt ok. Tycker det känns grymt farligt med en sensationsjournalistik som den är idag som faktiskt struntar i att granska, som faktiskt struntar i att rapportera om hot mot vår demokrati, för att det inte säljer tillräckligt med lösnummer. Man bara vidarebefodrar det storföretag och myndigheter lägger i munnen på dem, saker som kan vara helt felaktiga och bara nåt som nån spindoctor borta i USA hittat på.

09 december, 2006 08:18  
Anonymous Fredric sa...

Om man nu nödvändigtvis vill agera gud eller samvete så förstår jag inte varför man inte BÖRJAR med att filtera sidor som allmänheten INTE vill komma åt, tex våldsporrsidor , trafficingsidor , barnsexsidor....MUSIK??!!!...vafan...wake up.. Jag bytar leverantör för nu kommer jag inte åt piratebay längre pga av detta...Hyllning åt Piratebay som blockar alla kunder i Perspektivs nät...första gången jag blivit göad för att bli spärrad...för det var av en bra anledning.

10 december, 2006 18:38  

Skicka en kommentar

<< Home