Creeper

torsdag, december 07, 2006

Dubbelmoral från HRF

Via Gudmundson blir jag uppmärksammad på det här pressmeddelandet från Hotell och Restaurangfacket. Facket kräver att företrädare för de politiska partierna slutar lägga sig i kollektivavtalskonflikten, i synnerhet företrädarna för moderaterna och centern.

Synnerligen märkligt skulle jag säga, när de politiska partierna inte får ha synpunkter på facklig verksamhet, men facken mycket väl får lägga sig i partipolitiken. Hotell och Restaurangfacket var under valrörelsen, som det LO-anslutna förbund som det är, bland de fackförbund som mest drev fram socialdemokraterna. Både genom egna kampanjer för socialdemokraterna, samt genom kampanjer mot den borgerliga regeringen.

Men, det är fortfarande frivilligt att teckna kollektivavtal, och HRF saknar konsekvens i sina uttalanden.

2 Kommentarer:

Anonymous Rasmus Kaj sa...

HRF påstår att de "har räknat ut att anställda som i det aktuella fallet arbetar utan kollektivavtal och där arbetsgivaren inte följer gällande regler, förlorar cirka 50 000 kr/år".

Undrar hur det går ihop med att de tjänar 18:- mer per timme än du gjorde med kollektivavtal ... Jag gissar på en kombination av att kollektivavtalsenlig lön är olika för olika personer och att HRF räknar som de känner för. Så länge de publicerar en siffra som de har "räknat ut" utan att säga något om på vilka grunder känner jag mig tvingad att utgå från att de helt enkelt ljuger.

07 december, 2006 16:33  
Anonymous Anonym sa...

LO-facken är verkligen bittra över valförlusten. Den lokala tidningen svämmar över av insändare om hur folk har blivit lurade att rösta som de gjorde eller röstade fel och hur hela samhället kommer att raseras.

Att HRFs uttalanden saknar konsekvens är inte underligt; det här handlar inte om fackliga frågor. Det här är partipolitik.

Det ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan något LO-förbund går över gränsen. Snart måste väl även socialdemokraterna börja tycka att de är en belastning.

07 december, 2006 20:11  

Skicka en kommentar

<< Home