Creeper

onsdag, november 15, 2006

Bengtzingvideon, Anna Sjödin och borttappade band

Trots att det snart är två år sedan, har efterspelet från regeringens hanterande av Tsunamikatastrofen ännu inte tagit slut. De där banden med mail har försvunnit igen, och Reinfeldt ger inga klara besked om Danielssons framtid, utan verkar tveka på om han verkligen ska vara tvungen att gå eller inte. Borde inte den kritiken JO framförde vara tillräckligt stor för att han ska få sparken?

---

Anna Sjödin har gjort en Pehrsson och blivit av med körkortet. I detta fallet har hon inte kört mot rött utan alldeles för fort. Jag skulle vilja se den journalist/bloggare/politiker med körkort och bil som inte själv kört för fort någon gång kritisera henne. Resten har inte så mycket att säga till om.

Personligen tycker jag det som är mest uppretande är ordningsbotssystemet i Sverige. Varför är inte trafikböter inkomstrelaterade? (det hade lätt kunnat vara olika antal dagsböter) Sjödin fick böta 3 600 kronor. Om jag fått böta samma belopp, hade det varit halva min inkomst och jag hade haft någon ekonomi den månaden. Jag vet inte vad Anna tjänar, men skulle tippa på att hennes böter ligger närmare en tiondel av hennes inkomst.

---

Till sist vill jag bjuda på en portion humor. Satirisk sådan, men eftersom att Aftonbladet inte är snälla nog att lägga upp en länk, så får väl jag göra det. Tittar man noga så finns det till och med en "Caution, sarcasm ahead"-varning i början. Här är i alla fall länken till Linda Bengtzing-videon, så får du själv avgöra om du vill skratta eller uppröras.

4 Kommentarer:

Blogger Mikael M sa...

Jag har åkt fast för fortkörning, det var mitt i det nordöstragrannlandet, bra längesedan, det blev imkonstrelaterad, korkad som stoltserade med att ange aningen för hög inkomst....,MEN, visst skulle jag kunna skälla på Anna Sjödin ändå, t ex på Rolles i Trönninge, den naturliga mötesplatsen när man är missnöjd.

15 november, 2006 14:21  
Blogger Martin sa...

Så Aftonbladet har hittat videon igen...
De har tagit bort den förra artikeln om den ur arkivet (bara bytt datum, kanske?), men de har kvar en chattlogg från 2006-02-20 där läsarna chattat med Linda.
Citat:
"säger: hej Linda! Har du sett parodin på din låt "Alla flickor"?

Linda Bengtzing säger: Ja det har jag! Välgjord och kul om man ser der från rätt håll-men Hitler är ju annars ingen man vill förknippas med. Men det får stå för dom som gjort det. Inte för mig!"

Linda har alltså sett videon för länge sedan och tycker till och med att den är rolig. I artikeln har hon inte ens fått chansen att uttala sig. Något som käns konstigt är att det är Bert som sköter det snacket, men mig veterligen sålde han Marianne records i början av sommaren.

15 november, 2006 22:40  
Blogger Johanna Nylander sa...

Mikael, Rolles har god snabbmat också, och trevlig personal :)

Martin, ja, videon är ju jättegammal. Skönt att höra att Linda har mer humor än Bert och aftonbladet. Tror att Bert kan äga lite rättigheter på ett hörn, även om han sålt Marianne...

16 november, 2006 14:51  
Blogger Mr KYL sa...

Jag skrev lite mer om videon på min blogg
Reflekterande Reflektioner. Aftonbladet vill som vanligt bara sälja lösnummer. Äcklas lite lätt av dom numera, trots det är jag en flitig besökare. :/

16 november, 2006 17:19  

Skicka en kommentar

<< Home