Creeper

måndag, december 26, 2005

Årets feminister

För att tidigare ha utsett årets antifeminister, så kommer här listan över årets feminister.

- Glamourfeministerna
Tidigare så var det svårt för dig som tjej att identifiera dig som feminist om du gillade att bete dig för "tjejigt". Sedan kom Olinda Borggren (den där kaxiga paradise-hotel-bruden) och kallade sig för feminist, och det blev plötsligt okej att ha både blonderat hår, push up och högklackat samtidigt som du diskuterade ojämlikheter mellan könen. För inte är det utseendet som ska vara avgörande, utan vad du faktiskt gör, och hur du bemöts av din omgivning. Påtvingade könsroller är inte okej, men när de nu redan är så inbitna redan, så varför inte värdera upp den kvinnliga? Alla kvinnor kommer inte bli som män, det handlar om ett givande och tagande, och därför tror jag att glamourfeministerna gett oss lite mera medvetenhet i det hela.

- Supermarit...
...och alla alla andra som försöker bryta mönstren. Jag efterlyser liknande projekt inom kvinnodominerade områden. Tyvärr anar jag att de inte är lika vanliga, då pojkar oftast inte är en prioriterad grupp när det gäller att ta sig in i könshomogena grupper.

- Alla feminister som bloggar
Den politiska delen av bloggosfären är tyvärr rätt klart dominerad av män, men trots det så är feminismen en relativt välbloggad fråga, och då oftast i en jämlikhetsträvande positiv bemärkelse. Det finns en hel del både kvinnor och män som bloggar om feminism, som huvudfråga, eller bara i förbifarten.


Kategorierna hitintills:
Årets antifeminister
- Vänstern
- Hovrättsdomarna
- Junilistan
- Moraltanterna
- Socialdemokraterna

Årets fildelningsfiender
- Ifpi
- APB
- Sony BMG
- Socialdemokraterna

Årets frihetsmotståndare
- Thomas Bodström
- Åke Green
- Migrationsverket
- Socialdemokraterna

Årets feminister
- Glamourfeministerna
- Supermarit...
- Alla feminister som bloggar

- Årets fildelare
- Årets frihetskämpar

4 Kommentarer:

Blogger Fredrik Lindholm sa...

Glöm inte bort tutt- och rumpfeministerna Schyman och Brattström som alltid har ett aggressivt rött läppstift och som alltid skall spela på hur himla kvinnliga de är...

27 december, 2005 14:48  
Blogger Johanna Nylander sa...

Säga vad man vill om Schyman och Brattström, men de är duktiga provokatörer och skapar debatt.

Glamour är väl dock så långt ifrån dem som man kan komma...

27 december, 2005 18:47  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Om Schyman nu är så duktig så skulle hon klara av att provocera i andra kläder än just den förbannade dräkten, nylonstrumporna och läppstiftet. Tutt och rump är vad hon och Brattström är!

30 december, 2005 04:10  
Blogger fatima sa...

Hej svejs Johanna! Här kommer en hälsning från en av dina feministbloggare på listan! Jag är stolt över att få vara med.

Och du Lindholm, vad är det du själv spelar på?

05 januari, 2006 12:08  

Skicka en kommentar

<< Home