Creeper

torsdag, november 03, 2005

Dålig stil av spelmakarna

Snacka om sexism när man ser det här inlägget och bilderna.

Spelbranchen behöver förändring.

7 Kommentarer:

Blogger Johan Folin sa...

Blizzard (som skapat World of Warcraft) har ingenting med det här att göra. Det är ingen funktion i spelet. Det bilderna visar är en spelare som satt sig på knä, och en annan som ställt sig precis framför. Eftersom det går att byta klädsel för att skapa ett eget utseende på sin karaktär går det också att ta av kläderna. Då har karaktärerna bara underkläder, så som det ser ut på bilderna. Omoget beteende från spelare i (antagligen) nedre tonåren, men helt frikopplat från Blizzard. Beskyll inte Blizzard för sex-fixeringen och uppfinningsrikedomen hos ungdomar.

03 november, 2005 15:55  
Blogger Johanna Nylander sa...

Sorry. Mitt fel. Menar inte på att beskylla Blizzard för det. Dock så skriker hela inlägget sexism.

03 november, 2005 16:15  
Blogger Johan Folin sa...

Där håller jag med dig. Men problemet ligger inte i spelbranschen, däremot manifesterar sig åsikter i samhället även i spelvärlden.

03 november, 2005 16:32  
Blogger z999 sa...

" Sorry. Mitt fel. Menar inte på att beskylla Blizzard för det. Dock så skriker hela inlägget sexism."

Inte mycket annat att göra än att reagera och påtala, så som du gjort här. Ska man bekämpa sexism så är man i början av en stor nerförsbacke, sexism är så acceptabelt och ses ibland som något gulligt till och med.

03 november, 2005 16:44  
Anonymous Ice sa...

Spel ska inte falla under moraliska regler som sexism o liknande. Spel ska vara fria, en flykt från verkligheten, precis som film är. Man behöver itne spela om man inte vill. Går det inte lite stick i stäv med dina tankar om att saker ska vara fria? I spel ska det finnas sexism, rasism, våld o droger, det är lite det som är grejen.
Låt spelbranchen vara o ge oss mer häftiga produkter att lira när vi vill ha en chans att komma bort från verkligheten...

06 november, 2005 04:18  
Blogger Erik Hultgren sa...

Först får jag tipsa dig om att fixa länken. Du har ett http för mycket, vilket är rätt jobbigt om man inte ser det direkt.

I övrigt är sexismen ett problem på de flesta internetforum där 14-åriga datornördskillar är kraftigt överrepresenterade. Samma sak på t.ex. forum.exet.nu och liknande.

Två ännu värre exempel från Superplay.

06 november, 2005 20:41  
Blogger Johanna Nylander sa...

Nu är länken fixad, borde gjort det för länge sen...

Ice: Det är stor skillnad mellan sex och sexism.

Tråden(arna) i forumet visar bara på att spel och spelkulturen nästan bara riktar sig till killar. Det antas att man ska ta allt med humor, och det är inte killar som objektifieras, utan tjejer, tjejer och återigen tjejer.

En sexism som står för verklighetsflykt borde väl vara riktad åt båda hållen, dvs. objektifiera både tjejer och killar, inte bara det ena. För det är väl meningen att spelande till slut ska vara en positiv upplevelse?

06 november, 2005 21:20  

Skicka en kommentar

<< Home